Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la închisoare cu suspendare, declară: ”Nu voi pleca din PNL”

Senatorul Dian Popescu.
Senatorul Dian Popescu. (Facebook)

Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat joi la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile.

Contactat de B1 TV, Popescu a declarat că va contesta decizia şi că nu-şi va da demisia din PNL:

”E decizia instanţei, e respectată. O voi contesta. Aşteptăm motivarea. Nu este o decizie finală, aşa că nu voi pleca din PNL. (...) Nu cred că voi crea un prejudiciu de imagine (n.r. partidului)”, a declarat Popescu, adăugând că este nevinovat.

Reamintim că Dian Popescu şi fratele său Gabriel Titus Popescu au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, precum şi de uz de fals, întrucât, la un control, au prezentat Curţii de Conturi documente care nu corespundeau realităţii.

Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul Tribunalului Gorj, Dian Dumitru Popescu şi fratele său, în calitate de administratori la Maserati Construct SRL Ţicleni, au încasat, în mod necuvenit, de la Primăria Peştişani 154.000 de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie, care nu au fost, însă, realizate.