Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr trimis în judecată de DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Lazăr este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu - funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit - dintre care două în formă continuată, faptele fiind comise în perioada în care senatorul era primar al comunei ieşene Strunga.

Alături de Lazăr a fost trimis în judecată şi Constantin Petruşcă, contabil şi persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv în cadrul Primăriei Comunei Strunga, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care două în formă continuată.

Din rechizitoriul întocmit de DNA rezultă că, în perioada 2008-2009, Lazăr Sorin Constantin, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, fără existenţa unui angajament legal, a dispus în trei rânduri, aprobarea, fără nicio bază legală, a plăţii unor sume de bani, respectiv 10.160 lei, cu titlul de „onorariu participare la licitaţie” către trei persoane, membrii ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru execuţia unor lucrări de reparaţie a drumurilor din localitate şi 16.550 lei, către alte trei persoane, reprezentând „plată lunară zilieri” (12 rate).

Plăţile au fost nejustificate şi nelegale, susţine DNA.

La aceste sume se mai adaugă 4.929 lei, reprezentând premii anuale, în cuantum de 2.638 lei pentru sine şi 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14.01.2009, după ce inculpatul Lazăr Sorin Constantin a dobândit calitatea de senator.

„În acest mod, primarul şi viceprimarul comunei şi-au însuşit pur şi simplu aceste sume de bani din bugetul local, deşi conform prevederilor legale indemnizaţia lunară era singura formă de remunerare a primarului şi a viceprimarului pentru activitatea corespunzătoare funcţiei.", se arată într-un comunicat DNA.

Toate aceste sume de bani au fost avizate de inculpatul Petruşcă Constantin, în calitate de contabil şi persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv în cadrul Primăriei Comunei Strunga, fără existenţa unui angajament legal şi cu încălcarea prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne