Şerban Nicolae, împrumut misterios de la o persoană necunoscută. Pe ce s-au dus banii?

După ce a stat ilegal ani de zile într-un apartament RA-APPS, Şerban Nicolae s-a văzut obligat de instanţă să achite chiriile restante. A făcut-o cu bani care ar fi fost împrumutaţi de la o persoană al cărei nume senatorul nu vrea să-l dezvăluie.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PSD Şerban Nicolae, unul dintre susţinătorii relaxării legislaţiei penale din Parlament, a primit sub formă de împrumut 120.000 de lei de la o persoană misterioasă, după cum rezultă din declaraţiile de avere ale senatorului PSD din 2017 şi 2018, relatează G4Media.ro. Senatorul a refuzat să comunice numele persoanei care l-a împrumutat, declarând pentru sursa citată că ”nu deţine o funcţie publică de cel puţin cinci ani” şi că ”nu este relevant în vreun fel”.

Cu cei 120.000 de lei Nicolae a plătit daunele către Regia Protocolului şi Patrimoniului de Stat (RA-APPS), stabilite printr-o decizie definitivă în instanţă.

”Persoana care m-a împrumutat nu deţine o funcţie publică de cel puţin cinci ani (nu ştiu dacă a deţinut vreodată) şi nu îi pot spune public numele. Nici nu cred că este relevant în vreun fel. Am plătit suma stabilită de instanţă, rezultată dintr-o chirie de patru mii de euro lunar, pentru un apartament de trei camere la etajul patru al unui bloc cu opt etaje. Sper că e lămuritor răspunsul şi aş aprecia dacă mi-aţi comunica ce anume a determinat acum un asemenea interes, în condiţiile în care niciuna din informaţii nu e de actualitate.”, a declarat Nicolae.

Datoria lui Şerban Nicolae către RA-APPS a apărut ca urmare a faptului că senatorul PSD a refuzat din luna mai 2008 să elibereze o locuinţă de protocol, deşi nu mai avea dreptul s-o mai ocupe. Regia a considerat că senatorul a stat ilegal în locuinţa de pe strada Mihai Eminescu din Capitală între 2008 şi 2010 şi l-a acţionat în instanţă.

Nicolae a predat apartamentul situat în str. Mihai Eminescu la data de 31 ianuarie 2014. Doi ani mai târziu, instanţa l-a obligat să achite RA-APPS o sumă echivalentă în lei pentru datoria de 25.380 de euro, adică 115.479 de lei, la care se adaugă o dobândă de 522 de lei. Rezultă un total de 120.000 de lei, pe care Şerban Nicolae trebuia să o achite la RA-APPS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne