Şerban Nicolae, la Euronews: Corupţii nu trebuie arestaţi. Şefa DNA trebuie să plece

Pe fundalul îngrijorărilor la nivel european pentru situaţia din România, preşedintele PSD Liviu Dragnea a refuzat să le acorde un interviu celor de la Euronews, şi-a arătat însă disponibilitatea colegul său de partid Şerban Nicolae, cunoscut pentru iniţiativele sale legislative controversate în domeniul justiţiei.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Persoanele corupte nu ar trebui să fie arestate preventiv, procurorii DNA comit un abuz aplicând o astfel de tactică, a declarat, într-un interviu acordat Euronews, senatorul PSD Şerban Nicolae.

"Dacă aveţi o persoană coruptă, un oficial de rang înalt, nu trebuie să arestaţi acea persoană, trebuie să strângeţi probe. Arestul preventiv nu este sancţiunea. Este ca un fel de a arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă. Dacă oamenii văd un oficial de rang înalt încătuşat, cu mâinile legate, în faţa camerelor de luat vederi, în miezul nopţii, unii oameni simt un fel de satisfacţie precum în Roma antică, atunci când erau gladiatorii în arenă. Dar acesta nu este un sistem judiciar, asta este răzbunare, este luptă politică, este un abuz, asta este tot corupţie", a afirmat Şerban Nicolae, care s-a arătat nemulţumit că inculpaţii ajung în arest preventiv unde stau săptămâni sau chiar luni înainte ca procesul să înceapă.

Senatorul PSD a susţinut că agenţia anticorupţie este legată de serviciul secret al României:

"Dacă conduci o investigaţie folosind protocoale secrete, folosind echipe comune de procurori şi ofiţeri ai serviciilor secrete, acest lucru este ilegal, este parte a abuzului, este ca un cancer al societăţii care subminează credibilitatea acţiunii judiciare, în special în lupta anticorupţie."

Şerban Nicolae consideră că, folosind astfel de tactici, Laura Codruţa Kovesi şi-a subminat credibilitatea sa ca şef al grupului de lucru al DNA.

"Dacă ea consideră că nu a făcut nimic rău prin utilizarea protocoalelor secrete sau a regulilor de procedură secrete, ar trebui să plece".