Şerban Nicolae: Procuroarea din dosarul Tel Drum, o doamnă analfabetă juridic care vorbeşte prostii

Procurorul din dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, este o doamnă "analfabetă juridic" care vorbeşte prostii despre modificările care vizează Codurile penale, acuză social-democratul Şerban Nicoale.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat dur reacţia procurorului care instrumentează dosarul Tel Drum - în care este anchetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea -, Alexandra Lăncrănjan, cu privire la propunerile de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

"Dacă aş fi spus eu că doamna este analfabetă juridic probabil că m-ar fi acuzat de răutate. Ar trebui să reia facultatea. Este o ‘academiciană’ în materie de drept, a apucat să studieze de ieri până azi cele peste 100 de propuneri. Eu le respect dreptul de a spune prostii. Oamenii aceştia atacă orice fel de idee", a declarat joi, la Antena 3, senatorul Şerban Nicolae, citat de aktual24.ro.

Reamintim că Alexandra Lăncrănjan şi-a exprimat nemulţumirea faţă de amendamentele care vizează modificarea codurilor penale.

"De foarte multe ori le reproşez, în glumă, cursanţilor că nu au imaginea clară a modului în care este construit procesul penal şi că nu pot aprecia în profunzime cum se desfăşoară. După lecturarea propunerilor de modificare a Codul Penal şi Codul de Procedură Penală îmi dau seama că orice student în primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparaţie.

Legiuitorului, care doreşte clasarea cauzei după 1 an dacă nu a fost identificat autorul infracţiunii, îi recomand să citească textele privind prescripţia răspunderii penale, să înveţe să coreleze articolele din coduri şi să întrebe măcar câte tâlhării au fost soluţionate după 1 an de la sesizare sau să citească dosarele de omor în care ai reuşit să găseşti autorul după 5-10 ani", a declarat Alexandra Lăncrănjan.

În opinia procurorului, criteriul "câştigului material" văzut ca singurul de natură să determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a cărui lume este atât de meschină şi mică încât nu înţelege alte valori.

În rest... puneţi mâna pe carte!", a conchis Alexandra Lăncrănjan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne