Şerban Nicolae - "The villain"

Ignorând complet masivele proteste de stradă din ultima vreme, pesedistul Şerban Nicolae, şef al Comisiei Juridice din Senat, a propus nici mai mult nici mai puţin decât graţierea corupţilor, demers care a fost întâmpinat cu valuri de indignare şi care i-a adus apelativul "The villain".
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Atunci când toţi politicienii vor să "dea bine" şi e mare concurenţă care să fie mai convingător, să pară mai competent şi mai integru, sau incoruptibil, sunt unii care-şi fac calculul invers: îşi asumă rolul de ticălos pe faţă, a remarcat marţi, pe pagina sa de Facebook, liberalul Ciprian Ciucu.

"El este acel politician care va fi mereu pe listă pentru că face lucrurile murdare, e util. Duce în Parlament legile care destructurează sistemul de integritate, iniţiază proiecte bine ţintite care să îmbunătăţească viaţa membrilor partidului etc. Obrazul gros, insensibil la apeluri pentru normalitate, la bunul simţ, la înjurături sau scuipaţi este scutul său. De obicei, ticălosul asumat se specializează în proceduri. Fondul nu-l interesează.

E la televizor doar dacă e musai şi e trimis de partid, dar, în rest nu-l interesează, pentru că electoratul lui nu e în afara partidului, ci în interiorul partidului. Alţii pot foarte bine să reprezinte partidul în afară, el e nelipsit de la şedinţele din interiorul partidului. Şi pentru că acest arhetip trebuia să se întrupeze, aproape de forma sa ideală, a primit numele de Şerban Nicolae. Restul sunt complicii, beneficiarii sau clienţii lui", a scris Ciprian Ciucu, adăugând hashtag-ul #the_villain.

Declaraţiile consilierului general PNL vin în contextul în care, cu o zi în urmă, pesedistul Şerban Nicolae, numit de colegii săi şef al Comisiei Juridice din Senat, a propus graţierea corupţilor. Asta după ce, nu demult, tot el a propus respingerea uneia dintre cele mai importante reforme a tehnocraţilor din domeniul sănătăţii, depolitizarea managementului sanitar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne