Şerban Nicolae, vătaf peste Senat. Reprezentanta Parchetului General, dată afară de la dezbaterile pe OUG 14

"Jignit" că Ministerul Public a trimis "neinvitată" la dezbaterile pe OUG 14 din Parlament o procuroare oarecare şi nu pe însuşi Procurorul General, Nicolae Şerban i-a cerut reprezentantei Parchetului General să părăsească sala când aceasta a îndrăznit să ia cuvântul.
Serban Nicolae(PSD)
Serban Nicolae(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, social-democratul Şerban Nicolae a dat-o afară pe reprezentata Parchetului General de la şedinţa în care se discuta OUG 14/2017 de abrogare a OUG 13 de modificare a Codurilor penale, relatează Hotnews.

În momentul în care reprezentata Parchetului a luat cuvântul la dezbatere, la invitaţia senatoarei PNL Alina Gorghiu, Nicolae i-a reproşat acesteia că a venit neinvitată la comisie şi i-a cerut să părasească sala, solicitându-i să nu "o ia în nume personal". PSD-istul a făcut însă o referire cât se poate de personală la salariul procurorului general.

Finalmente, procurorul Irina Kuglay a părăsit sala iar scandalul a continuat cu o ceartă între Gorghiu şi Nicolae. Liberala l-a acuzat pe preşedintele de şedinţă de impoliteţe, spunându-i: "Nu mai daţi oameni afară când va tună. Mâine- poimâine veţi da afară pe cei din opoziţie".

La rândul său, Nicolae a remarcat: "Atâta tupeu!" şi i-a spus acesteia să se "abţină" să îl roage şi să îi dea lecţii.

Ulterior evenimentului, Nicolae a declarat că prezenţa procurorului Irina Kuglay la comisie a fost o încălcare a regulamentului şi o impoliteţe gravă, căci aceasta nu ar fi fost invitată. Social-democratul a mai susţinut că la Senat trebuia să vină însuşi procurorul General, nu o procuroare oarecare, oricât de bine pregătită ar fi fost.

"Între trei interviuri şi două drumuri acasă domnul Procuror General nu avea drum pe la Senat şi ne-a trimis un procuror", a acuzat Nicolae.

Procurorul General, reacţie dură

"Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie după ce în cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri. Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept! Conform Constituţiei României,

Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii, apără ordinea de drept, drepturile fundamentale ale cetăţenilor! Doamna Irina Kuglay este procuror specializat desemnat de procurorul general într-un grup de lucru pentru a participa la dezbaterile privind OUG şi modificarea Codurilor", a declarat, pentru Agerpres, procurorul general Augustin Lazăr.