Şercan: Tobă este un plagiator jalnic, însă o instituţie a statului îl ţine în calitatea de academician

"Petre Tobă este un plagiator jalnic, însă o instituţie a statului român este dispusă să îi ofere, să îl ţină în calitatea de ACADEMICIAN şi să îi dea bani pentru asta", a declarat revoltată jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

În declaraţia sa de avere aferentă anului 2015, ministrul Petre Tobă scrie că s-a suspendat din aşa-numita "academie de cumetrie a lui Oprea" dar nu a demisionat, ceea ce înseamnă că se ţine cu dinţii de puşculiţa Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, a declarat luni, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Ca să aflu că Petre Tobă este membru în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale înfiinţată de Oprea şi Maior m-am folosit de mai multe surse, aşa cum procedează ziariştii în momentul în care instituţiile statului le refuză accesul la informaţiile de interes public, însă nu am avut o confirmare oficială până astăzi", a precizat Emilia Şercan.

Astăzi, jurnalista poate să prezinte şi dovada că Petre Tobă a fost membru titular în ASSN, însă s-a suspendat din această calitate în decembrie 2015.

Declaraţia de avere a ministrului Petre Tobă
Declaraţia de avere a ministrului Petre Tobă (gov.ro)

"În declaraţia sa de avere aferentă anului 2015, Tobă scrie că s-a suspendat din ASSN, nu că a demisionat. Ceea ce înseamnă că domnul academician Apud Tobă ţine cu dinţii de puşculiţa ASSN, care în 2015 i-a adus fără să facă nimic suma de 8.152 de lei.

Petre Tobă este plagiator, un plagiator jalnic, însă o instituţie a statului român este dispusă să îi ofere, să îl ţină în calitatea de ACADEMICIAN şi să îi dea bani pentru asta", a subliniat Emilia Şercan, cea care a publicat o investigaţie la finele anului trecut, din care reiese că actualul ministru de Interne a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.

Această instituţie este Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, care de aproape şase luni refuză să spună oficial cine sunt membrii săi, motiv pentru care jurnalista i-a dat în judecată în două procese.

"În primul (proces - n.r.) am deja termen fixat în data de 20 septembrie 2016. See you în court, academicienilor!", a adăugat Emilia Şercan.