Serena Williams şi Maria Şarapova vor disputa finala feminină a Openului Australiei

Maria Şarapova.
Maria Şarapova. (YASUYOSHI CHIBA / AFP / Getty Images)

Primele două jucătoare de tenis ale lumii, americanca Serena Williams şi rusoaica Maria Şarapova, vor disputa finala ediţiei 2015 a Openului Australiei, graţie victoriilor înregistrate joi la Melbourne, în penultimul act al acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 40 de milioane de dolari australieni.

Serena Williams, numărul unu mondial, a dispus cu 7-6 (7/5), 6-2, de compatrioata sa Madison Keys (locul 35 WTA), în timp ce Maria Şarapova (nr.2), a învins tot în două seturi, cu 6-3, 6-2, o altă rusoaică, Ekaterina Makarova (nr.11), cea care o eliminase în sferturile de finală pe reprezentanta României, Simona Halep (nr.3).

Pentru Serena Williams aceasta va fi cea de-a 23-a finală de Mare Şlem din cariera să şi a şasea la Melbourne. Ea a reuşit să câştige de cinci ori trofeul pus în joc la Australian Open, ultima oară în 2010.

"Regina" circuitului feminin este, de altfel, marea favorită a finalei de sâmbătă, după ce a câştigat ultimele sale 14 dueluri cu Şarapova, care nu a mai învins-o pe americancă de un deceniu, ultimul succes al rusoaicei în faţa campioanei olimpice en titre fiind înregistrat în finala Turneului Campioanelor din 2004.

Serena speră să obţină cu această ocazie al 19-lea său titlu de Grand Şlam, pentru a le depăşi pe compatrioatele sale Martina Navratilova şi Chris Everton şi a se apropia, astfel, de recordul germancei Steffi Graff (22).

Graţie victoriei în faţa lui Keys, cea mai mică dintre surorile Williams şi-a asigurat menţinerea pe prima poziţie a clasamentului WTA la finalul turneului de la Melbourne, chiar şi în eventualitatea unui eşec în faţa Şarapovei.

Câştigătoarea Openului Australiei 2015 va fi recompensată cu un cec în valoare de 3,1 milioane dolari australieni, în timp ce învinsa din finală va încasa 1,55 milioane dolari.