Sergiu Litvinenco:„Judecătorii lui Dodon au pus la murat” dosarul anulării contractului de concesiune a aeroportului

Refuzul examinării dosarului denotă starea dezastruoasă a justiţiei din R. Moldova, afirmă Litvinenco care întrevede şi faptul că Guvernul Chicu nu doreşte să susţină în mod real anularea concesionării aeroportului.
Aeroportul Internaţional Chişinău
Aeroportul Internaţional Chişinău (facebook.com)

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco constată că dosarul vizând anularea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău „a fost 'pus la murat' de judecătorii lui Dodon…”.

Acesta menţionează că deşi de la depunerea cererii de chemare în judecată cu privire la anularea contractului de concesiune a aeroportului au trecut patru luni, „judecătorii lui Dodon” nici măcar nu au început examinarea dosarului. Cererea de chemare în judecată depusă de Guvernul Maia Sandu încă în septembrie 2019 continuă să fie pasată de la un judecător la altul invocându-se argumente aberante şi contrare legii.

„Dincolo de faptul că acest lucru denotă a câta oară starea dezastruoasă a justiţiei noastre, întrevăd aici şi nedorinţa Guvernului lui Dodon de a susţine la modul real această cerere de chemare în judecată”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook atenţionând că premierul Chicu, cât şi consilierul acestuia au vorbit despre rezilierea şi nu anularea contractului de concesiune a aeroportului.

„Asta înseamnă că, în viziunea dânşilor, concesionarea a fost legală. Şi asta chiar dacă argumente de ilegalitate a concesiunii sunt cu duiumul”, a adăugat deputatul.

În concluzie, Sergiu Litvinenco notează că inacţiunea justiţiei care acţionează în complicitate cu Guvernul lui Dodon de a întoarce aeroportul concesionat ilegal în gestiunea statului conduce la aceea că unele grupuri de interese se îmbogăţesc în continuare pe spatele cetăţenilor Republicii Moldova.