Sergiu Tofilat, candidat independent la Primăria Chişinău. Susţinut de societatea civilă

Sergiu Tofilat
Sergiu Tofilat (facebook.com / Sergiu Tofilat)

Preşedintele think-tankului WatchDog.md, Sergiu Tofilat, şi-a anunţat oficial intenţia de a se înscrie în cursa electorală în calitate de candidat independent pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, având susţinerea societăţii civile din Moldova.

”Intenţia de a candida pentru Primăria Chişinău, Sergiu o are demult. Este o persoană pe care rar o întâlneşti anume datorită spiritului dreptăţii foarte dezvoltat pe care îl are şi dedicaţiei pentru a apăra drepturile şi pe cei nedreptăţiţi”, a mărturisit expertul comunităţii WatchDog.md Valeriu Paşa.

Totodată, Sergiu Tofilat a menţionat că a decis să candideze pentru Primăria Chişinău, în contextul în care de câţiva ani, cu mai mulţi colegi de-ai săi se ocupă de problemele capitalei. Acesta a mai specificat că personal a analizat câteva domenii, legat de transportul municipal, proiectul de eficienţă energetică, administrarea patrimoniului oraşului, proiecte pe care intenţionează să le dezvolte şi în continuare.

”Înţelegem foarte bine că aceste alegeri au şi o miză politică. Nu trebuie să lăsăm primăria pe mâinile lui Plahotniuc, pentru că noi înţelegem foarte bine că ei au un singur scop, să fure şi noi nu putem admite acest lucru. La moment vedem că cel puţin patru candidaţi sunt pe care Plahotniuc îi controlează sau are influenţă asupra lor - Silvia Radu, Ion Ceban de la PSRM, Reghina Apostolova de la Partidul Şor şi Valeriu Munteanu de la PL”, a declarat Sergiu Tofilat, în cadrul unei conferinţe de presă.

În contextul existenţei unui candidat al forţelor pro-europene anti-oligarhice PAS şi Platforma DA, Tofilat a menţionat că Andrei Năstase nu este oponentul său, adăugând că orăşenii au dreptul să decidă pe cine vor să vadă ei în fruntea primăriei şi vor face tot posibilul ca în turul doi să nu ajungă candidatul lui Plahotniuc.

”Noi înţelegem că aceste alegeri sunt pentru un an de zile, dar intenţia este ca să formăm o echipă ca la următoarele alegeri locale, în 2019, să venim şi cu o echipă de consilieri municipali. Foarte mult m-aş bucura dacă orăşenii vor înţelege că Chişinăul nu are nevoie de un salvator sau de un ministru de Externe să ne vorbească de geopolitică, ci că trebuie să-şi aleagă administratorul care să gestioneze banii pe care ei îi plătesc zilnic”, a punctat preşedintele WatchDog.md.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe