Severin a stat în spatele lui Iohannis, Tusk şi Juncker la Ateneu. Ce mesaj le transmite nemulţumiţilor

Fostul europarlamentar Adrian Severin le răspunde celor care s-au arătat nemulţumiţi de faptul că un condamnat penal a ajuns să ocupe un loc atât de important la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE care a avut loc la Ateneu.
Adrian Severin
Adrian Severin (Camelia Badea / Facebook)

Fostul europarlamentar Adrian Severin, politician condamnat definitiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă după un răsunător scandal internaţional, a criticat vineri, pe pagina sa de socializare, mitingul rezist "Vrem Europa, nu Dictatură" de lângă Ateneul Român şi le-a transmis, de asemenea, şi un mesaj celor care s-au arătat nemulţumiţi de locul pe care l-a ocupat la ceremonia oficială de preluare de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Mai exact, Adrian Severin a fost aşezat de către cei de la protocol chiar în spatele preşedintelui României, Klaus Iohannis, al premierului Viorica Dăncilă, al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fapt ce a stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare şi în presă.

"De ieri, 10 ianuarie 2019, România a preluat oficial, prin Guvernul său, preşedinţia Consiliului UE. Ieri, la Ateneul român, cu acest prilej a avut loc o reuniune a tuturor liderilor instituţiilor UE. Împotriva cui era, deci, protestul #rezist din faţa Ateneului român? Era obligatoriu să fie ieri? Ieri, când, repet, România şi nu numai PSD sau Guvernul ei preluau conducerea unei importante instituţii europene?

Ieri era vorba despre Europa. Un protest ieri era împotriva Europei. Euro-scepticii români, şi nu mai sunt puţini, s-au abţinut. Aşa zişii pro-europeni nu s-au putut abţine. Nu vreţi să ştiţi comentariile din sală ale oficialilor UE pe care îi cred de partea lor cei din stradă, dar care mimează sprijinul acordat străzii doar pentru a slăbi capacitatea de negociere a României.

Foarte preocupaţi de locul lor în România, tot felul de neisprăviţi s-au împiedicat de locul oferit mie în sala Ateneului român la acest ceremonial. Profitând de faptul că tehnologia actuală permite oricărui nevolnic să îşi expună prostia în atenţia tuturor, tot felul de talibani, cu diplomă şi fără diplomă, au vituperat pe reţelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromâneşti.

Pe mine, ca şi pe toţi aceia preocupaţi de locul României în istorie, acest aspect ne-a interesat prea puţin. Am găsit în el cel mult expresia unui simbol. Simbolul faptului că naţiunea aceasta nu piere numai pentru că o mână de nemernici sau de rătăciţi o doresc", a scris Adrian Severin.

Reamintim că Adrian Severin, alături de alţi trei colegi europarlamentari de alte naţionalităţi, a fost ţinta unui scandal răsunător în primăvara lui 2011, după ce reporterii de la Sunday Times au prezentat dovezi video că cei patru s-au arătat dispuşi să intervină în Parlamentul European (PE) în ceea ce priveşte unele legi, în schimbul unor sume de bani.

Pretinzând că sunt reprezentanţi ai unor corporaţii, reporterii sub acoperire au încercat să "cumpere" serviciile unor europarlamentari, cărora le-au promis sume consistente de bani, pentru a le susţine interesele în PE. Severin a fost unul dintre politicienii care s-au lăsat cumpăraţi de falşii corporatişti, contra sumei de 100.000 euro/anual, plus 4.000 de euro/zi, pentru fiecare zi în care ar fi susţinut interesele acestora în PE.

Pe parcursul documentării rechizitoriului DNA în dosarul Severin, unul dintre jurnalişti a declarat că, la baza acţiunii lor "sub acoperire", a stat suspiciunea că în Parlamentul European (PE) există "lobbyşti" care influenţau excesiv activitatea instituţiei.

Ulterior, Severin a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul deschis ca urmare a dezvăluirilor.

În apărarea sa, fostul europarlamentar a susţinut mereu că este nevinovat, victimă a unui dosar politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne