Sfaturile unui tată pentru fiica sa: "Căsătoreşte-te cu el doar dacă te face să zâmbeşti chiar şi când plângi în hohote!

Fiecare părinte îşi doreşte ce e mai bun pentru copiii săi, iar când vine vorba despre fete, orice tată îşi doreşte ca fiica sa să-şi aleagă soţul nu doar cu inima, ci şi cu înţelepciune.
Mireasă alături de tatăl său.
Mireasă alături de tatăl său. (www.insideweddings.com)

Bloggeriţa şi scriitoarea Raquel Isabelle de Alderete, cunoscută în mediul online ca inkskinned, a împărtăşit, recent, fanilor săi, sfaturile primite de la tatăl său pentru a-şi găsi soţul care să o facă într-adevăr fericită.

Cum trebuie să fie, în opinia tatălui bloggeriţei, bărbatul care să-i merite fiica? Ei bine, trebuie să-i poată face fata să râdă, să nu pună banii mai presus de iubire şi fie capabil să-şi iubească soţia aşa cum este, fără să-i ceară să devină altcineva. Redăm, în continuare, sfaturile primite de Raquel de la părintele său.

Căsătoreşte-te cu un bărbat care te face să râzi.

Ieşi în oraş cu un băiat care te face fericită dar căsătoreşte-te cu el doar dacă reuşeşte să te facă să râzi în hohote, să râzi până te dor coastele de atâta râs. Căsătoreşte-te cu el doar dacă reuşeşte să te facă să zâmbeşti chiar şi atunci când suferi şi plângi în hohote. Lumea nu este un loc plăcut şi vei avea parte de o mulţime de suferinţă. Asigură-te că îţi vei petrece viaţa lângă cineva care să o facă suportabilă. Umorul este un indicator clar al inteligenţei. Viaţa poate deveni plictisitoare. Găseşte pe cineva care să transforme banalul în interesant.

2. Asigură-te că are cicatrici pe dosul mâinilor, este semnul că de-a lungul vieţii s-a luptat sau a făurit lucruri - creaţia este un act altruist, iar urmele de bătaie de pe pumni arată că ştie să se apere. Eşti mult prea vie ca să ai parte de cineva care nu a fost niciodată pasionat. Dacă nu a dat niciodată un pumn în viaţa lui, măcar să fi căzut pradă "nebuniei" de a meşteri lucruri cu mâinile sale. Palmele aspre sunt preferabile celor catifelate, bătăturile sunt o dovadă a faptului că a trăit, că a fost rănit şi a suferit din nou şi din nou şi din nou şi s-a întors la sursa durerii. Nu te căsători cu el dacă nu poate suporta nici măcar o băşică.

3. Înainte să spui "da", înfurie-l! Vezi cum reacţionează când este speriat, când este obligat să aştepte, când este bolnav. Stresul poate schimba o persoană. Află dacă bea, şi dacă da, îmbată-l - vei afla cum gândeşte la beţie. Descoperă-i dependenţele şi vezi dacă te poate pune mai presus de ele. Fetiţa tatii, nu poţi schimba oamenii! Dacă sunt făcuţi într-un anumit fel, nu se pot lepăda de cine sunt. Şi dacă acum urăşti felul în care se poartă în anumite situaţii, imaginează-ţi cât de tare îi vei detesta atitudinea după ani şi ani. Poate că îl iubeşti la nebunie, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că unii oameni pur şi simplu nu sunt potriviţi!

4. Ai încredere în instinctele tale. Dacă îţi dă sentimentul că nu eşti în siguranţă lângă el, ridică-te şi pleacă, nu-i inventa scuze. Asta-i tot. Mai bine să fii în siguranţă decât să-ţi pară rău.

5. Dacă preţuieşte banii mai mult decât pe tine, te va pune din ce în ce mai jos pe lista sa de priorităţi, până când vei ajunge la coada listei. E una dacă nu îşi poate permite ceea ce-ţi doreşti, şi altceva dacă are bani dar nu se îndură să-ţi cumpere o cutie de Chicken McNuggets. Avariţia şi iubirea nu fac casa bună împreună. 62% dintre divorţuri apar din raţiuni ce ţin de bani. Fii sigură că pentru el contezi mai mult decât banii.

6. Modul în care un bărbat tratează animalele este un bun indicator al felului în care se poartă cu copiii. Dacă îl vezi ridicând mâna la un câine, ia-ţi bagajelul şi pleacă! Animalele nu sunt nici pe jumătate atât de enervante pe cât pot fi uneori copiii. Copiii tăi vor fi frumoşi, dar uneori se vor purta rău. Ce va face atunci? La fel, vezi cum se poartă cu chelnerii şi cameristele - dacă este nepoliticos cu cei ce muncesc pentru salariul minim, asta spune multe despre el. Toleranţa este o mare calitate şi este foarte importantă. Dacă nu reuşeşte să ierte un câine, nu are cum să fie bun cu copiii!

7. Dacă nu te adoră, nu te merită! Eşti fetiţa mea şi te-ai născut perfectă! Dacă nu reuşeşte să vadă asta, ghinionul lui. Fii puternică! Dacă îţi cere să te schimbi, fii neclintită ca o piatră şi nu ezita. Eşti minunată exact aşa cum eşti.