"Şi eu" vreau autostrăzi. Zi de grevă în România

Români revoltaţi de lipsa infrastructurii - fie ei simpli cetăţeni, patroni de firme, primari, bugetari - vor intra astăzi, timp de 15 minute, în grevă, pentru a le reaminti guvernanţilor că este timpul să facă autostrăzile de care ţara are nevoie pentru a se dezvolta.
Romania vrea autostrazi
Romania vrea autostrazi (Facebook)

Vineri, 15 martie, la apelul lui Ştefan Mandachi - afaceristul care a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova - numeroase firme, personalităţi, ba chiar şi primării vor intra în grevă de 15 minute la ora 15.00.

Tot la ora 1500, cel de la care a pornit ideea protestului prin grevă va inaugura în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, acel prim metru de autostradă pe care l-a dăruit Moldovei.

Reamintim că la apelul lui Mandachi - cetăţean exasperat de lipsa infrastructurii - au răspuns numeroase primării, printre care cea din Iaşi şi Braşov. Ba chiar şi un primar PSD dintr-o comună s-a alăturat acestui protest.

La greva de 15 minute s-au raliat şi poliţiştii din sindicatul SNPR DECUS şi cei de la ROMATSA.

Merită menţionat că ideea acestei greve de 15 minute a resuscitat şi dat o nouă energie ideii de grevă generală la nivel naţional. Astfel, la Cluj, protestatarii au lansat un apel la grevă generală de o zi, în data de 15 martie, aceştia fiind de părere că din pricina deciziilor Guvernului de a modifica legile Justiţiei, România se află deja în dictatură, arată Monitorul de Cluj.

De asemenea, la protestul actorilor Teatrului de Comedie din Bucureşti, actorul Mihai Călin vorbea şi el de grevă la nivel naţional şi făcea apel către sindicate să conştientizeze situaţia în care a ajuns ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne