Siegfried Mureşan acuză: Turismul românesc în declin, ministrul se ocupă cu auto-propaganda

În loc să se preocupe de stoparea declinului turismului românesc - aflat în cădere liberă - ministrul de resort le vinde românilor eşecuri pe post de reuşite ale mandatului său, acuză Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Propaganda PSD le vinde din nou românilor un eşec pe post de mare reuşită, atrage atenţia, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan, criticând faptul că Ministerul Turismului "se laudă" că România a obţinut un loc de membru în Consiliul Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). Ce nu spune ministerul este că de fapt România a decăzut din statut în cadrul OMT, căci în anii trecuţi a deţinut poziţii de conducere, pe când acum abia s-a calificat ca membru.

"Ministerul Turismului a publicat zilele acestea un comunicat de presă care ar lua nota maximă la orice şcoală internaţională de propagandă, de la Moscova, până la Phenian. Comunicatul ne prezintă, ca pe o reuşită personală a ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre, că România are „şansa extraordinară de a lua parte la toate deciziile OMT-ului (Organizaţia Mondială a Turismului - n.m.)” pentru că am obţinut un loc în Consiliul Executiv al OMT.

Ce omite să ne spună Ministerul Turismului în acest comunicat de presă auto-propagandistic este că România mai degrabă decade din statutul pe care l-a avut în ultimii ani în cadrul acestei organizaţii mondiale. Acum a obţinut doar unul dintre cele 33 de locuri din Consiliul Executiv al OMT în condiţiile în care, în 2012, a deţinut poziţia de prim-vicepreşedinte al Consiliului, iar, în 2013, a fost chiar preşedinte al Consiliului Executiv", scrie Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, avem de a face cu "o evidentă încercare de a ascunde adevărul şi de a prezenta drept o mare reuşită un eşec al actualului Guvern în negocierile privind susţinerea ţării noastre în structurile de conducere ale acestui organism."

"Avem, totodată, şi vădita intenţie a ministrului Mircea - Titus Dobre de a folosi instituţia pe care o conduce ca pe un instrument de promovare a propriei imagini ca şi când ar fi un canal de propagandă proprietate personală, şi nu o înaltă instituţie publică a statului român.

Citiţi doar aceste fraze: „Delegaţia condusă de Ministrul Turismului, domnul Mircea Titus Dobre (...) reprezintă (...) interesele ţării noastre (...)” sau „În urma eforturilor de promovare a obiectivelor fundamentale ale OMT întreprinse de Ministerul Turismului şi de Ministerul Afacerilor Externe, România a obţinut 22 de voturi în favoarea să, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte ţări care au obţinut un loc în organismul de conducere al OMT sunt Lituania - 27 de voturi, Grecia - 25 de voturi (...)”, mai transmite europarlamentarul.

Potrivit lui Siegfried Mureşan, un ministru al Turismului competent ar trebui să lase propaganda personală la o parte şi să se ocupe de promovarea turismului românesc.

"Un ministru al Turismului competent ar trebui să explice ce anume face instituţia pe care o conduce pentru a opri declinul turismului românesc în condiţiile în care România a coborât anul acesta două poziţii în clasamentul global al competitivităţii turismului, ajungând pe locul 68 din 136 de ţări, potrivit unui raport al Forumului Economic Mondial.

Mai mult, potrivit datelor oficiale, în ţara noastră au ajuns anul trecut de trei ori mai puţini turişti străini decât în Bulgaria, o ţară de două ori mai mică decât România şi cu o diversitate geografică inferioară.

Ce trebuie să înţeleagă ministrul Dobre este că industria turismului nu se dezvoltă prin auto-propagandă, ci prin promovare şi dezvoltare integrată, în care accentul este pus pe investiţii în infrastructura de transport şi în cea turistică, pe susţinerea operatorilor privaţi şi prin campanii de promovare inteligente. Investitorii din domeniul turismului au nevoie de un cadru predictibil şi avantajos pentru a-şi dezvolta afacerile şi nu de heriupismul acesta fiscal şi economic pe care-l practică Guvernul PSD - ALDE de la preluarea puterii şi care va pune România şi turismul românesc din nou pe marginea unei prăpastii în cazul unui noi crize economice", concluzionează politicianul.