Siegfried Mureşan: Autorităţile R. Moldova trebuie să recâştige încrederea partenerilor europeni

UE va aloca RM fonduri pentru a construi şcoli, spitale şi a reduce nivelul sărăciei, linii de finanţare diferite de asistenţa macro-financiară suspendată în urma anulării alegerilor pentru Primăria Chişinău, afirmă Mureşan.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Deputatul european Siegfried Mureşan a solicitat creşterea cu 100 de milioane de euro a fondurilor pentru Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova, în Bugetul UE 2019 menţionând că integrarea europeană a statelor din Vecinătatea estică trebuie să rămână o prioritate a Uniunii Europene.

Europarlamentarul a ţinut să sublinieze că banii care urmează a fi alocaţi Republicii Moldova, vor fi dedicaţi proiectelor prin care UE doreşte să crească nivelul de trai al oamenilor, fonduri care vor fi folosite pentru a dezvolta infrastructura, a construi şcoli şi spitale şi a reduce nivelul sărăciei.

„Sunt, deci, linii de finanţare diferite de asistenţa macro-financiară pentru Guvernul Republicii Moldova în valoare de 100 de milioane de euro pe care Uniunea Europeană a suspendat-o în urma deciziilor de anulare a alegerilor democratice pentru Primăria Chişinău”, a adăugat Siegfried Mureşan precizând că se aşteaptă progrese reale din partea autorităţilor de la Chişinău privind respectarea statului de drept pentru a recâştiga încrederea partenerilor europeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe