Siegfried Mureşan: Liberalii şi socialiştii europeni nu susţin „ordonanţa penalilor”

În lumea civilizată hoţia nu poate fi legalizată, afirmă Siegfried Mureşan, anunţat că în Plenul European ar putea fi dezbătută starea democraţiei şi justiţiei din România în lumina adoptării ordonanţei care mutilează Codul Penal.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PMP) susţine, în cadrul unui comunicat de presă că socialiştii europeni au propus trimiterea în România a unei misiuni de anchetă a Parlamentului European care să analizeze legalitatea şi oportunitatea ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul lui Liviu Dragnea mutilează Codul Penal.

„Grupul Partidului Popular European (PPE) şi Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE) au propus astăzi organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European despre democraţie şi justiţie în România ca urmare a Ordonanţei de urgenţă privind dezincriminarea abuzului în serviciu adoptată azi-noapte de Guvernul PSD-ALDE. Propunerea PPE - CRE a fost adoptată cu o largă majoritate în deschiderea sesiunii plenare de astăzi, inclusiv de către cea mai mare parte a eurodeputaţilor din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni (din care face parte şi PSD) şi din Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (din care face parte şi ALDE România)”, transmite Mureşan.

Europarlamentarul mai informează că, în plus, socialiştii europeni au propus trimiterea în România a unei misiuni de anchetă a Parlamentului European care să analizeze legalitatea şi oportunitatea acestei ordonanţe de urgenţă.

„Şi pentru familiile politice europene din care fac parte PSD şi ALDE ce a făcut azi-noapte Guvernul României încalcă principiile de bază ale democraţiei şi statului de drept. În lumea civilizată hoţia nu poate fi legalizată, nu trebuie să se întâmple nici în România”.