Siegfried Mureşan: Politicienii proeuropeni de la Chişinău joacă singuri, neavând sprijinul Guvernului de la Bucureşti

Partidul Democrat nu este un partid proeuropean deoarece niciuna dintre acţiunile sale din ultimii 3 ani nu a fost pentru a apropia R. Moldova de UE, afirmă eurodeputatul român.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan susţine că oamenii politici proeuropeni de la Chişinău, în momentul de faţă, joacă singuri neavând în Guvernul de la Bucureşti un partener.

Acesta menţionează că Parlamentul moldovean s-a constituit respectând Constituţia şi toate legile din Republica Moldova. Există un nou guvern legitim ales cu un prim-ministru proeuropean care îşi doreşte o repunere a instituţiilor statului pe făgaşul normal. De aceea, aceste instituţii au fost recunoscute de Uniunea Europeană.

„R. Moldova poate face paşi spre UE doar dacă există un partener puternic în Guvernul României de la Bucureşti. Nici Sorin Grindeanu, nici Mihai Tudose, nici Viorica Dăncilă nu au fost cu adevărat interesaţi de situaţia din R. Moldova şi nu au făcut nimic pentru a aduce R. Moldova mai aproape de UE”, scrie Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Politicianul român a ţinut să sublinieze că Partidul Democrat nu este un partid proeuropean deoarece niciuna dintre acţiunile sale din ultimii 3 ani nu a fost o acţiune care să apropie R. Moldova de UE.

„Soluţia găsită, din punctul meu de vedere, nu este o soluţie ideală. Scopul clar este de dezoligharhizare a ţării. Acest lucru este absolut necesar. Trebuie să fim alături de forţele proeuropene în aceste negocieri grele pe care le au cu PSRM. Nu avem voie să fim naivi.

Blocul ACUM şi PSRM nu au multe lucruri în comun pe termen lung. UE trebuie să întărească poziţia partidelor proeuropene în Republica Moldova”, a conchis Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe