Siegfried Mureşan: Programul PSD, schimbat peste noapte. Investitorii străini se feresc să vină în România

Un Guvern care schimbă peste noapte programul de guvernare nu dă un semnal bun în Europa, a opinat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Modificările fiscale aduse la programul de guvernare PSD-ALDE dau rău la Fondul Monetar de Investiţii, la Uniunea Europeană, la experţii europeni, dar mai ales la investitorii străini, care se feresc să mai vină să investească în România, a atras atenţia europarlamentarul Siegfried Mureşan, la Adevărul Live.

"Subiectul [impozitul pe cifra de afaceri - n.r.] nu a fost discutat cum trebuie la Bruxelles în timpului vizitei premierului. Tudose a promis doar că nu va fi pus în practică, că a greşit şi că asta nu se va mai repeta. Nu primeşte niciodată o a doua şansă pentru o primă impresie. Un Guvern care a schimbat peste noapte programul de guvernare nu dă un semnal bun", a declarat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PMP a subliniat că banul public trebuie folosit cumpătat, în domenii importante.

"Modificările fiscale la programul de guvernare au dat foarte rău în Europa. Ei nu au o agendă politică şi de asta îşi permit să facă ce vor cu bugetul. Schimbările netransparente, neasumate, că nu au cerut votul cetăţenilor pentru noua formă, nu au dat bine, mai ales pentru investitorii privaţi, care doresc predictibilitate. Cota unică pe impozitare a marcat o creştere economică în România începând cu 2014. Modificările fiscale aduse acum de PSD dau rău la FMI, la UE, la experţii europeni, dar mai ales la investitorii străini, care se feresc să mai vină să investească în România", a subliniat Siegfried Mureşan.

Întrebat de ce ar propune premierul impozitul pe cifra de afaceri, dacă ştie că el contravine legislaţiei europene, europarlamentarul a replicat:

"Premierul Tudose nu va ştii că propunerea contravine cu legislaţia europeană. Nu există în niciun stat european, indiferent de zonă, impozit pe cifra de afaceri."