Siegfried Mureşan, reacţie elegantă după atacul deşănţat lansat de premierul Moldovei la adresa sa

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, via Facebook, că speră că autorităţile de la Chişinău nu vor reprezenta un obstacol în eforturile României de a-i ajuta pe românii basarabeni.

Mureşan a reacţionat astfel după atacul lansat la adresa sa de premierul moldovean Ion Chicu.

„Stau şi mă uit eu la băieţaşii astea români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu 'patronajul' peste noi... Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de 'adus mingi' buni... Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 înregistraţi în toată ţara mea. Şi medici, cam tot atât. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deşi numărul populaţiei este egal. Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc", a scris premierul Moldovei pe pagina sa de socializare.

Remarcile dure ale lui Chicu au venit ca reacţie la faptul că Siegfried Mureşan a afirmat că “Guvernul Republicii Moldova a eşuat în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român a catalogat drept complet inacceptabile declaraţiile denigratoare la adresa României făcute de Chicu şi şi-a exprimat dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora.

„Declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial R. Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii R. Moldova într-un moment foarte dificil”, se arată într-un comunicat al MAE.

În plus, MAE apreciază că aceste declaraţii denotă o profundă lipsă de respect la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne