Siegfried Mureşan: UE se va implica pentru a asigura alegeri prezidenţiale libere şi corecte în R. Moldova

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan a declarat în cadrul conferinţei „Cum să readucem Moldova pe calea europeană” organizată, marţi, la Bruxelles, că Uniunea Europeană va ajuta necondiţionat cetăţenii Republicii Moldova cu fonduri europene pentru a moderniza spitale, şcoli, grădiniţe şi drumuri. Guvernul moldovean însă va fi ajutat doar când va respecta regulile europene şi va implementa reformele pe care le promite UE.

Eurodeputatul a subliniat că instituţiile europene se vor implica pentru a asigura alegeri prezidenţiale libere şi corecte în Republica Moldova în acest an.

„Ne vom implica pentru finanţarea transparentă a partidelor politice, pentru o presă independentă, obiectivă şi pentru posibilitatea tuturor cetăţenilor din diasporă de a vota nestingherit, fără drumuri lungi spre secţiile de votare şi fără cozi interminabile”, a conchis Mureşan.

Preşedinta PAS Maia Sandu, prezentă la eveniment, a menţionat că indiferent de culoarea guvernării, cetăţenii Republicii Moldova susţin în continuare parcursul european al ţării şi trebuie sprijiniţi în eforturile lor.

Vestea bună pe care a primit-o politiciana de la europeni este că, deja în acest an, va fi lansat programul Satul European, care va finanţa proiecte de dezvoltare în localităţile moldoveneşti, fără amestecul Guvernului.