Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor

Jucătoarea română de tenis a fost învinsă în două seturi de Dominika Cibulkova (Slovacia), scor final 6-3, 7-6 (5).
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep FanSpace/facebook)

Favorita numărul trei a circuitului de la Singapore, românca Simona Halep (25 ani, 4 WTA), a cedat, joi, în faţa numărului opt mondial, Dominika Cibulkova (Slovacia - 27 ani), cu scorul de 6-3, 7-6 (5). Partida a durat o oră şi 48 de minute.

După debutul excelent din primul meci al Grupei Roşii a competiţiei în faţa americancei Madison Keys (6-2, 6-4) şi eşecul suferit în confruntarea cu principala favorită, germanca Angelique Kerber (28 ani, 1 WTA), constănţeanca era obligată să câştige acest meci pentru a putea accede în semifinalele turneului care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale sezonului 2016.

Prezentă pentru a treia oară consecutiv la această prestigioasă competiţie, sportiva de la malul mării nu a reuşit să treacă nici de această dată de faza grupelor la fel ca şi la ediţia de anul trecut.

Campioana noastră a evoluat în acest meci cu un bandaj la genunchiul piciorului stâng, arătând o mobilitate redusă în deplasarea sa pe teren, făcând faţă cu greutate din punct de vedere fizic unei jucătoare foarte dinamice.

Halep a reuşit doar 10 mingi direct câştigătoare în acest meci şi 13 erori neforţate, în timp ce Cibulkova a avut 32 mingi câştigătoare, respectiv 27 de erori neforţate.

La turneul din Singapore, Simona obţinuse cea mai importantă victorie a carierei sale, în 2014, în faţa liderului mondial de atunci Serena Williams (2 WTA), în faza grupelor, cu un incredibil 6-0, 6-2, de altfel ea disputând şi finala în acel an.

Pentru performanţa realizată, Simona Halep va primi de la organizatori 153.000 de dolari şi 500 de puncte WTA.

Soarta tenismanei Dominika Cibulkova în continuare este dată de rezultatul direct dintre Angelique Kerber şi Madison Keys, slovaca având nevoie de victoria germancei în două seturi în faţa americancei pentru a primi biletul pentru participarea în penultimul act.