Simona Halep, de neoprit la Cincinnati! A câştigat din nou două meciuri într-o singură zi (video)

Numărul unu mondial a obţinut a doua victorie a zilei la competiţia americană, după australianca Ashleigh Barty, a venit rândul ucrainencei Leşia Ţurenko să se încline în faţa Simonei, scor final 6-4, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Încă o zi obositoare pentru Simona Halep la turneul WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.874.299 dolari, românca având din nou două meciuri de disputat într-o singură zi la distanţă de doar câteva ore.

Primul meci de vineri a fost susţinut în faţa sportivei din Australia, Ashleigh Barty (22 ani, 16 WTA), un duel destul de dificil pentru Simona, pe care a învins-o cu scorul de 7-5, 6-4, după 90 de minte de joc efectiv.

Al doilea duel al zilei, care-i asigura prezenţa în careul de aşi a competiţiei din Statele Unite, a fost în compania ucrainencei Lesia Ţurenko (29 ani, 44 WTA), cea din urmă înclinându-se destul de uşor după doar o oră şi 16 minute de joc, scor final 6-4, 6-1.

Dacă în prima parte a întâlnirii Ţurenko a început mai bine, aflându-se de două ori în avantaj (2-0 şi 4-1), principala favorită a circuitului cu premii în valoare de 2.874.299 dolari, a revenit admirabil în joc cu o serie de zece ghemuri câştigate - regina tenisului feminin mondial descifrând tactica de joc a oponentei sale după o discuţie cu antrenorul Darren Cahill - această succesiune ducând-o la 5-0 în setul 2, încheind apoi socotelile cu scorul de 6-4, 6-1.

Halep a contabilizat 2 aşi, o dublă greşeală, 11 winners şi 23 de erori neprovocate, în timp ce Ţurenko a avut 7 duble greşeli, 8 mingi direct câştigătoare şi 31 de erori neforţate.

Constănţeanca şi-a asigurat un cec de 130.300 dolari şi 350 de puncte WTA, urmând să joace în continuare pentru un loc în marea finală cu belarusa Arina Sabalenka (20 ani, 34 WTA), care a dispus la rândul ei de sportiva ţării gazdă Madison Keys, cap de serie numărul 13, scor final 6-3, 6-4.