Simona Halep, declaraţii după succesul în faţa Karolinei Pliskova (video)

"Mă bucur mult că sunt în semifinale. Am mai fost în 2008, la juniori. E un sentiment plăcut. Este minunat să joc pe această arenă.", a declarat Simona Halep la Melbourne.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep se află la un meci distanţă de finala marelui turneu de la Melbourne - Australian Open, după victoria înregistrată, miercuri, în faţa numărului şase mondial, cehoaica Karolina Pliskova, cu scorul de 6-3, 6-2. Partida a durat o oră şi 12 minute de joc.

Sportiva noastră a realizat astfel cea mai bună performanţă a sa la competiţia de la Antipozi, după ce în 2016 şi 2017 a fost eliminată în primul tur, iar în 2014 şi 2015 s-a oprit în sferturi. Ea a devenit cu această ocazie prima româncă prezentă în această fază a competiţiei.

"Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am ştiut că a trebuit să mă deplasez mai bine şi să nu mai ratez. Am început să deschid terenul, am servit bine. Totul a mers conform planului. Cred că sunt solidă la retur. Antrenez asta. E foarte important pentru mine să fac adversarul să se teamă.", a declarat lidera ierarhiei WTA la finalul jocului.

Următoarea adversară a sportivei noastre va fi Angelique Kerber (30 de ani, 16 WTA - Germania), care a impresionat şi ea în partida pentru calificarea în semifinale disputată împotriva americancei Madison Keys (22 de ani, 20 WTA) pe care a spulberat-o în nici o oră de joc (51 de minute) cu scorul de 6-1, 6-2.

"Sigur o să fie diferit meciul următor. Kerber pune multe mingi în teren, se deplasează bine. Trebuie să domin meciul. Vreau să mă bucur de această fază a competiţiei.", a mărturisit constănţeanca despre viitoarea sa adversară, cele două campioane aflându-se la prima lor întâlnire.

Simona Halep (26 de ani) nu are până în prezent niciun turneu de Mare Şlem cucerit, dar în schimb are semifinale şi finale disputate: Roland Garros (2014, 2017) - finale, şi Wimbledon (2014), respectiv US Open (2015) - semifinale.

Mâine vor avea loc ambele semifinale de la Australian Open : belgianca Elise Mertens va juca cu daneza Caroline Wozniacki, iar Simona Halep cu Angelique Kerber (Germania).