Simona Halep, din nou în faţa Serenei Williams după o victorie clară în semifinale

Simona Halep.
Simona Halep. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)

Simona Halep s-a impus sâmbătă cu scorul de 6-2, 6-2 în faţa tenismenei poloneze Agnieszka Radwanska într-o partidă lungă de 67 de minute, calificându-se pentru finala Turneului Campioanelor de la Singapore, unde o va întâlni în ultimul act pe Serena Williams, liderul clasamentului mondial.

Halep, locul 4 în clasamentul WTA, s-a desprins uşor de adversarul din Polonia, locul şase WTA, reuşind să obţină un avantaj de 4-1, înainte să termine primul set cu scorul de 6-2.

Statistica primului set s-a înclinat vizibil spre numele tenismenei române. Numărul loviturilor câştigătoare a ajuns la 9-3, raportul greşelilor neforţate a fost de 7-7, în timp ce totalul punctelor câştigate a fost adjudecat de Halep cu 29 la 20.

Conaţionala noastră şi-a menţinut avantajul pe parcursul celui de-al doilea set. Într-un ritm accelerat, scorul a trecut de la 2-0 la 5-1, în favoarea lui Halep, Radwanska reuşind să mai câştige un singur set înainte de finalul partidei, care s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-2, după 67 de minute.

Statistica finală arăta de data aceasta un avantaj zdrobitor pentru Halep, care a avut un raport al loviturilor câştigătoare de 26-4, în timp ce greşelile neforţate dintre cele două s-au menţinut la 13 egal.

Calificarea în finala de la Singapore îi va aduce Simonei Halep un premiu de 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA.

După ce a mai învins-o o dată în urmă cu trei zile, cu scorul de 6-0, 6-2, tenismena română o va întâlni şi duminică pe Serena Williams, locul 1 WTA, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore. În ciuda faptului că a fost învinsă de Halep la o diferenţă de scor nemaiîntâlnită de americancă din 1998, Serena Williams a trecut în semifinală de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki (locul 8 WTA) cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6).