Simona Halep: "E prima oară când încep bine un Grand Şlam"

Simona Halep
Simona Halep (Facebook)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, favorita a doua a turneului US Open, care se desfăşoară la arenele Flushing Meadows din New York, a declarat după calificarea în runda a doua că este pentru prima oară când începe aşa de bine un turneu de Mare Şlem.

Halep a trecut în doar 47 de minute de neozeelandeza Marina Erakovic, care s-a retras din cauza unei accidentări la genunchi, la scorul de 6-2, 3-0 pentru româncă.

"E prima oară când încep bine un Grand Şlam. Am făcut un meci bun, am jucat foarte agresiv, am servit destul de bine şi am returnat bine. Ea (Erakovic, n. red.) are un al doilea serviciu cu mult efect, greu de returnat, dar am făcut un meci foarte bun, am jucat cu încredere şi nu i-am permis să îşi facă jocul'', a declarat Halep la conferinţa de presă de după meci.

Simona nu s-a simţit prea bine la precedentele turnee de Mare Şlem, pierzând în turul al doilea la Roland Garros şi în primul tur la Wimbledon, dar revenirea în ţară a dat rezultate, iar actualul număr doi mondial a jucat finale la Toronto şi Cincinnati.

"După Wimbledon am luat o pauză mai lungă şi am mers la Toronto fără aşteptări prea mari. Nici la Cincinnati nu m-am gândit că ar trebui să joc semifinale sau finală, deoarece mă simţeam obosită după Toronto. Dar, am jucat bine şi am venit la US Open cu multă încredere. Simt jocul foarte bine, dar tot nu am mari aşteptări aici'', a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.

"Joc mai bine când simt un pic de presiune, deoarece sunt mereu concentrată. Simt presiunea, dar tot nu am aşteptări, mă simt foarte bine. Mă simt mult mai bine decât m-am simţit la alte turnee de Mare Şlem'', a completat Simona Halep, pentru care cel mai bun rezultat la Flushing Meadows este atingerea optimilor de finală în 2013 (învinsă de Flavia Pennetta).

Halep, care a fost finalistă la Roland Garros în 2014, semifinalistă anul trecut la Wimbledon şi de două ori sfertfinalistă la Australian Open (2014 şi 2015), va juca în turul secund cu Katerina Bondarenko (Ucraina), victorioasă în faţa kazahei Iulia Putinţeva cu 6-0, 6-3. Simona va juca în premieră cu Bondarenko (29 ani), jucătoare aflată pe locul 104 în lume.