Simona Halep, eliminată în primul tur al Australian Open

Jucătoarea noastră nu reuşeşte să facă faţă unei adversare care loveşte mingea foarte puternic şi pentru a doua oară consecutiv este eliminată în primul tur al turneului din Australia.
Tenismana română Simona Halep.
Tenismana română Simona Halep. (WTA/twitter)

La deschiderea primului turneu de Mare Şlam al anului de la Melbourne, Simona Halep (locul 4 WTA) nu a găsit soluţia în faţa unei jucătoare puternice, decisă să producă surpriza, fiind învinsă de americanca Shelby Rogers (locul 57 WTA) cu scorul de 3-6, 1-6.

Shelby Rogers a jucat mult mai bine decât arată clasamentul ei actual, precum şi cel maxim, dar nici Simona nu i-a pus probleme reale adversarei. Nu a avut iniţiativă, ci s-a limitat la a returna – la început mai lung, dar apoi din ce în ce mai scurt – expunându-şi jumătatea de teren lui Rogers. Cu o singură minge de break – nefructificată – jucătoarea noastră nu a putut spera niciun moment la echilibrarea situaţiei în meci. Partida a durat o oră şi 15 minute.

O scuză a jocului slab prestat azi ar fi faptul că Simona a acuzat în permanenţă o jenă în zona genunchiului sau a gambei stângi.

Partea bună este că românca nu pierde puncte WTA în urma acestei înfrângeri, deoarece şi anul trecut pierdea tot în primul tur.

La conferinţa de presă de după meci, Simona a declarat: "Sunt puţin frustrată, fiind vorba de a doua oară la rând (eliminare în primul tur, n.n.), dar cum nu pot să schimb nimic, sunt bine şi mă gândesc la viitor, să fiu sănătoasă şi apoi voi vedea ce fac cu jocul meu. Puteam să joc 45-50 de minute fără durere, dar astăzi, deja la 3-5 nu am mai reuşit să lupt, să-mi fac jocul. Cred că este prima dată când dau vina pe starea fizică, dar indiferent de asta, a fost un meci în care ea a fost mai puternică decât mine şi a meritat victoria.
Probabil că o să fac o pauză, dar trebuie să mă duc întâi la doctor, să fac un RMN şi trebuie să am grijă, căci nu pot juca aşa, iar accidentările la genunchi sunt periculoase."