Simona Halep, evoluţie încântătoare la Wimbledon! Trece frumos de Victoria Azarenka şi se califică în optimi (video)

Tenismana română a obţinut o victorie categorică în faţa sportivei din Belarus, în două seturi, scor final 6-3, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a avut astăzi parte de o misiune destul de uşoară în lupta pentru optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, acolo unde a avut-o ca adversară pe belarusa Victoria Azarenka (29 ani, 40 WTA).

Partida dintre cele două jucătoare consacrate ale sportului alb, ambele foste număr unu mondial, se aştepta a fi una destul de spectaculoasă. Duelul a durat însă doar 66 de minute, la finalul căreia românca avea înregistrată în dreptul ei pe tabela de marcaj 6-3, 6-1.

Azarenka a început foarte bine jocul, dând senzaţia că va ridica multe probleme tricolorei noastre, dar a fost spre bucuria noastră doar o iluzie, pentru că după avantajul creat de 3-1, constănţeanca a revenit spectaculos pe fondul unui simţ extraordinar al mingii şi al terenului care i-a adus victoria primului set după cinci game-uri consecutive câştigate.

Debutul setului secund a fost unul la fel de excelent, cu o Simona la fel de agresivă, super ofensivă, trimiţând mingile în unghiuri dificile la care oponenta să nu ştia cum să reacţioneze. A alergat foarte bine, intuind excelent jocul adversarei.

Simona Halep şi-a asigurat un premiu financiar în valoare de 176.000 de lire sterline, respectiv 240 de puncte WTA.

În optimi sportiva de la malul Mării Negre va primi replica învingătoarei din partida care le opune pe jucătoarea americană Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) şi slovena Polona Hercog (28 de ani, 60 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport