Simona Halep, fair play pentru Turneul Campioanelor de la Singapore

Numărul unu mondial a luat decizia de a se retrage şi de la competiţia de la Singapore, după ce iniţial, marţi, ea se retrăsese de la circuitul WTA Premier “VTB Kremlin Cup” de la Moscova, toate acestea din cauza problemelor de sănătate, românca fiind diagnosticată recent cu hernie de disc.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 de ani) şi-a anunţat retragerea de la Turneul Campioanelor de la Singapore (21-27 octombrie), potrivit site-ului WTA.

"Din nefericire, după multe discuţii cu echipa şi doctorii, am luat decizia de a mă retrage de la Turneul Campioanelor. Am vrut să termin la nivel înalt anul 2018, după un an incredibil, dar din nefericire accidentarea la spate nu s-a vindecat aşa cum am sperat şi trebuie să pun sănătatea pe primul loc.

Sunt tristă că nu voi participa pentru a 5-a oară consecutiv la Singapore, dar sunt încrezătoare că aceasta e decizia corectă şi voi face totul pentru a fi anul viitor la Turneul Campioanelor. Singapore e un oraş special şi sunt sigură că fanii se vor bucura de o săptămână fantastică de tenis." a declarat lidera ierarhiei WTA pe site-ul de socializare Facebook.

"E întotdeauna dificil să te retragi de la un turneu important. De fapt, cred că e pentru prima oară în viaţa mea. Deci a fost o decizie grea, dar e mai bine pentru sănătatea mea. E aceeaşi problemă cu care mă confrunt de la Wuhan şi am nevoie de o pauză, pentru a mă vindeca. Am nevoie de trei sau patru săptămâni de exerciţii şi voi fi în regulă.", a mai continuat constănţeanca, care va fi înlocuită de jucătoarea olandeză Kiki Bertens - aflată pe locul 9 în clasamentul WTA Race.

Astfel, turneul de la finalul sezonului competiţional, ce adună cele mai bune opt jucătoare ale anului, va avea următorul tablou: Angelique Kerber, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Kiki Bertens.

Tragerea la sorţi a celor două grupe va avea loc vineri, ora 14:00 a României, urmând ca turneul să debuteze duminică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport