Simona Halep, început promiţător la turneul WTA de la Dubai (video)

"Cred că am jucat un tenis foarte bun şi sunt fericită că am reuşit să mă calific mai departe. Nu este uşor, sunt puţin obosită şi toată lumea poate vedea asta." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 2 WTA) a început foarte bine turneul WTA Premier 5 “Dubai Duty Free Tennis Championships”, cu o victorie în faţa canadiencei Eugenie Bouchard (24 ani, 79 WTA), un meci foarte strâns între două jucătoare consacrate ale sportului alb.

Simona a întâmpinat o rezistenţă crescută din partea adversarei sale, care a profitat de oboseala acumulată de campioana noastră în ultima perioadă (partidele din Fed Cup - unde a obţinut două succese foarte importante care a adus calificarea României în semifinalele competiţiei, respectiv circuitul de la Doha - unde a ieşit vicecampioană).

Capul de serie numărul trei şi-a asigurat prezenţa în optimile turneului cu premii totale în valoare de 2.828.000 dolari, după o oră şi 42 de minute de joc efectiv, în două seturi, scor final 7-6 (7-4), 6-4.

"Mă simt bine aici, am amintiri frumoase şi tot timpul este o plăcere. Cred că am jucat un tenis foarte bun şi sunt fericită că am reuşit să mă calific mai departe. Nu este uşor, sunt puţin obosită şi toată lumea poate vedea asta. Este dificil şi din punct de vedere mental, dar încerc să mă concentrez pe fiecare minge şi să câştig", a spus constănţeanca în interviul acordat la finalul duelului, ea mulţumind totodată şi suporterilor români surprinzător de mulţi prezenţi în tribune.

"Le mulţumesc tuturor românilor, este un sentiment minunat să ai parte de un asemenea sprijin. Le mulţumesc tuturor românilor care vin să mă urmărească sau care se uită la meciuri".

În confruntările directe dintre cele două tenismene Halep conduce acum cu 3-1.

Halep şi-a asigurat pentru calificarea în optimi un cec 29.695 dolari şi 105 puncte WTA.

Următoarea oponentă a vicecampioanei de la Doha va fi ucraineanca Leşia Tsurenko (23 WTA) care a dispus la rândul ei de chinezoaica Lin Zhu (107 WTA) cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4.