Simona Halep, încrezătoare în şansa ei la US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (facebook)

Simona Halep va juca în turul 2 al turneului de Mare Şlam de la Flushing Meadows, New York, cu ucraineanca Kateryna Bondarenko (locul 104 WTA), sportivă venită din calificări.

Constănţeanca a trecut în turul 2 de Marina Erakovic din Noua Zeelandă (locul 99 WTA). La scorul de 6-2 şi 3-0 în favoarea Simonei, adversara a abandonat din motive medicale.

Dintre cele 5 jucătoare românce care au luat startul în primul tur al US Open, au rămas doar două: Simona Halep şi Monica Niculescu. Andreea Mitu, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru au părăsit competiţia, necalificându-se în turul doi.

Parcursul Simonei Halep nu se arată foarte dificil, întrucât au mai dispărut câteva candidate mai periculoase cu care s-ar fi putut întâlni pe drumul ei spre finala turneului:

Franţuzoaica Alize Cornet, favorita numărul 27, a părăsit competiţia de la US Open în primul tur, fiind eliminată de japoneza Kurumi Nara (locul 82 WTA,) cu scor 2-6, 6-4, 6-4. Cornet s-ar fi putut întâlni în turul trei cu Simona.

Alte jucătoare bine cotate plasate pe partea de tablou a Simonei Halep părăsiseră deja competiţia. Elveţiana Timea Bacsinszky (favorita numărul 14) a fost învinsă de Barbora Strycova din Cehia (locul 42 WTA), iar Lucie Safarova (locul 6 WTA) a pierdut la ucraieanca Lesia Tsurenko. Halep şi Safarova s-ar fi putut întâlni în sferturile de finală ale turneului american.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.