Simona Halep o învinge pe Bouchard la Australian Open (WTA)

Jucătoarea română a trecut destul de uşor de canadianca Eugenie Bouchard, joi, în runda a III a turneului de la Melbourne, scor final 6-2, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep continuă să ne bucure cu evoluţiile sale excepţionale la Australian Open - primul turneu de Mare Şlem al anului, ce se desfăşoară în această perioadă la Melbourne, reprezentanta noastră obţinând o nouă victorie de data aceasta în faţa tenismanei Eugenie Bouchard (23 ani, 112 WTA - Canada).

Lidera ierarhiei mondiale a tenisului feminin a avut nevoie de doar 66 de minute de joc pentru a-şi asigura prezenţa în turul III al tabloului principal de simplu, impunându-se în final în faţa adversarei sale în două seturi identice cu scorul de 6-2, 6-2.

Halep (26 ani) a controlat jocul de la un capăt la altul, în dauna accidentării la gleznă suferite în primul tur. Ea a numărat la finalul meciului 1 as şi a avut două duble greşeli, în timp ce jucătoarea canadiancă a avut 2 aşi, respectiv două duble greşeli.

''Mă simt bine pe acest teren (Margaret Court Arena, n. red.), în faţa spectatorilor care mă susţin, mă bucur foarte mult că pot juca în turul al treilea, doi ani la rând am pierdut în primul tur, iar acum vreau să mă bucur de timpul pe care îl petrec aici. Chiar dacă sunt puţin accidentată, am jucat bine şi m-am mişcat bine. Simt durerea (la gleznă), dar nu m-am gândit la ea, am vrut să joc meciul şi să câştig'', a declarat Halep pentru postul de televiziune Eurosport.

În duelurile directe, constănţeanca conduce cu 3-1, după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3, în timp ce Bouchard a învins tot în 2014, în semifinalele turneului de la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2. Cele două au şanse mari să se întâlnească din nou luna viitoare, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Simona Hale şi-a asigurat un cec în valoare de 142.500 dolari australieni şi 130 de puncte WTA, urmând să o aibă ca adversară în continuare pe americanca Lauren Davis (24 ani, 76 WTA), care a trecut la rândul ei de germanca Andrea Petkovic cu 4-6, 6-0, 6-0.

Halep a obţinut o victorie în faţa americancei în 2013, în primul tur la Indian Wells, cu 6-2, 6-0.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport