Simona Halep reuşeşte să se califice în optimi la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat cu dificultate în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells din California, SUA, învingând-o în trei seturi pe americanca de 19 ani Caroline Dolehide.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Într-o partidă contând pentru turul trei al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, Simona Halep (numărul unu mondial) a învins-o pe americanca Caroline Dolehide (locul 165 WTA), cu scorul 1-6, 7-6 (3), 6-2.

Partida a durat două ore şi 6 minute.

Tânăra americancă de 19 ani reuşise performanţa să o învingă pe mult mai experiementata şi fostă câştigătoare a Turneului Campioanelor, Dominika Cibulkova din Slovacia (cap de serie numărul 30).

Simona Halep a început mai greoi, fiind dominată în primul set, pe care l-a pierdut cu 1-6, dar a revenit în setul doi, în care s-a desprins la 4-2, după un prim break. Constănţeanca a avut 5-3, dar a fost egalată (5-5), până să ajungă meciul a în tiebreak, pe care l-a câştigat cu 7-3. În setul decisiv, Simona s-a impus fără probleme mari cu 6-2 şi astfel a câştigat partida.

Ca urmare a acestei victorii Simona şi-a asigurat un cec de 88.135 dolari şi 120 de puncte WTA.

În optimi o va întâlni pe chinezoaica în vârstă de 26 de ani Qiang Wang (55), care a dispus cu 6-1, 6-2 de franţuzoaica Kristina Mladenovic (14).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport