Simona Halep se retrage din competiţia de la Palermo

"Noi am aflat cu tristeţe decizia Nr.2 mondial de a-şi anula participarea.. Staff-ul lui Halep ne-a comunicat decizia sa, care strică toate eforturile noastre. Noi suntem trişti şi profund decepţionaţi", a spus Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep/facebook)

Simona Halep (locul 2 WTA) a renunţat să participe la turneul WTA de la Palermo din cauza carantinei obligatorii de 14 zile impuse în Italia persoanelor care vin din România sau Bulgaria, în contextul pandemiei de virus Wuhan.

Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, a declarat într-un comunicat dat publicităţii: "Am aflat cu tristeţe decizia Nr.2 mondial de a-şi anula participarea".

Organizatorii au mai afirmat: “Simona Halep a decis să nu joace la Plaermo. Ne-a fost comunicat de manager-ul ei, Virginia Ruzici, care ne-a explicat că decizia a fost luată în urma prevederilor anti-COVID pe care Ministerul Sănătăţii din Italia le-a impus persoanelor care vin din România sau Bulgaria. I-am trimis Simonei Halep un comunicat în care i-am explicat că poate veni la turneu în ciuda acestor restricţii, dar staff-ul ei ne-a comunicat ultima decizie, aceea că s-a retras de la turneu, respingând eforturile noastre. Suntem profund dezamăgiţi!”,.

Jucătoarea română Simona Halep, campioană la Wimbledon, a menţionat în legătură cu retragerea de la turneu, pe contul său de Twitter: "Ţinând cont de recenta creştere a cazurilor de Covid-19 în România şi de îngrijorarea mea actuală în privinţa transportului aerian, eu am luat decizia dificilă de a mă retrage de la turneul de la Palermo".

"Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile lor în privinţa mea", a mai adăugat constănţeanca.

Turneul de la Palermo, programat în perioada 1-9 august marchează reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, care a fost întrerupt în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.