Simona Halep şi Madison Keys, declaraţiile celor două campioane după duelul din optimi (Cincinnati)

Jucătoarea română a fost învinsă la limita de oponenta americancă în optimile competiţiei, vineri dimineaţă, după un duel nebunatic ce a durat 123 minute de joc efectiv, scor final 6-1, 3-6, 7-5.
Simona Halep şi Madison Keys la turneul WTA de la Cincinnati 2019.
Simona Halep şi Madison Keys la turneul WTA de la Cincinnati 2019. (Madison Keys/facebook)

Simona Halep (4 WTA) părăseşte circuitul WTA Premier 5 “Western & Southern Open“ de la Cincinnati după ce s-a înclinat în faţa sportivei ţării gazdă Madison Keys (18 WTA) în optimile de finală. O victorie mare pentru americancă, care nu o mai învinsese de cinci ani de zile pe Halep (după Sydney 2014), situaţia în confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb fiind în continuare superioară româncei (5-2).

"Madison a jucat incredibil şi a fost foarte puternică pe teren. Ştiam că va lua mingile rapid şi cu multă putere, ştiam că ăsta este jocul ei şi mă aşteptam la un start dificil. Nu am avut ritm la început şi apoi am luptat, l-am regăsit, dar nu a fost suficient pentru a câştiga meciul. A fost un pas bun în faţa, astfel că voi continua să muncesc", a declarat Simona Halep la conferinţa de presă de după meci.

Reprezentanta noastră se pregăteşte acum pentru ultimul turneu de Grand Şlam din acest an, US Open, care va debuta pe 26 august.

"Cred că am jucat cu adevărat inteligent! Am avut un prim set foarte bun şi nu cred că Simona a jucat la nivelul sau cel mai bun în acesta. Cred că în decisiv amândouă am fost la un nivel ridicat. Am fost răbdătoare, nu m-am grăbit şi n-am încercat prea multe. Simona a fost numărul 1 mondial pentru un motiv, a câştigat Grand Şlam-uri meritat. Ştiam că nu va ceda şi nu-mi va face cadou meciul. Am ştiut tot timpul că trebuie să câştig înainte să trag aer în piept şi să mă relaxez! Cred că am avut încredere în mine şi în loviturile mele", a comentat la rândul ei Madison, pe care o aşteaptă acum un meci la fel de dificil în compania compatrioatei Venus Williams (39 ani, 65 WTA).