Simona Halep: "Sper să repet performanţa de anul trecut sau chiar mai mult"

Simona Halep.
Simona Halep. (youtube.com)

Românca Simona Halep (nr. 3 WTA), a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Roland Garros, că este pregătită pentru al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

"E un nou turneu, un nou obiectiv, meciuri noi. Simt că sunt pregătită pentru Roland Garros. Am amintiri frumoase de anul trecut (a jucat finala, n.red.) şi sper să repet ce am realizat atunci sau chiar mai mult'', a spus Halep, conform site-ului oficial al competiţiei.

Cea mai bună performanţă a Simonei la un turneu de Grand Şlam este finala de anul trecut de la Paris, când a mers până în ultimul act fără a pierde vreun set, înainte de a se recunoaşte învinsă de Maria Şarapova, în trei seturi, cu 6-4, 6-7 (5-7), 6-4.

''Nu mă gândesc la ce am făcut anul trecut. Anul trecut e anul trecut. Acum trebuie să fiu concentrată pentru acest turneu'', a subliniat românca de 23 de ani. Halep a recunoscut că rezultatul din 2014 îi dă multă încredere că poate juca un tenis de calitate, dar crede că acest lucru nu înseamnă mare lucru.

''Trebuie să fiu sănătoasă, să fiu sută la sută pregătită. Fiecare meci este dificil şi voi lua fiecare zi în parte'', a indicat Halep.

Simona a mai spus că a jucat multe meciuri de trei seturi în ultimele săptămâni şi a pierdut trei dintre ele la mare luptă. ''Când am părăsit terenul am spus că sunt dezamăgită că am pierdut, dar acum mă gândesc că am fost aproape şi asta este important. Am învăţat multe lucruri din aceste partide şi acum simt că pot juca trei ore sau mai mult. E important ca în unele momente ale meciului trebuie să rişti un pic, să joci ca şi cum n-ai nimic de pierdut, şi să încerci să fii concentrată până la ultimul punct. Ştiu ce am de făcut, iar cu experienţa câştigată pot juca mai bine în meciurile următoare'', a explicat Simona Halep.

În primul tur la Roland Garros, Halep o va înfrunta pe rusoaica Evghenia Rodina (91 WTA), iar dacă va continua parcursul în turul al treilea ar putea-o întâlni pe franţuzoaica Alize Cornet (N. 29), cea care a învins-o recent la Madrid. În semifinale, Halep ar putea să o înfrunte pe Şarapova, într-o reeditare a finalei de anul trecut.

''Trebuie să îmi joc şansa la fiecare turneu şi numai prin multă muncă pot să progresez. Am multe lucruri de îmbunătăţit. Aşteptările mele de la acest turneu sunt să joc la cel mai înalt nivel al meu şi să câştig meciuri, dar sunt sigură că va fi foarte dificil. Toată lumea joacă bine, toată lumea vrea să joace bine la un Mare Şlem. Sunt doar patru turnee de acest gen pe an. Mă simt încrezătoare, am şansa mea aici, dar vom vedea ce va fi'', a mai spus Halep.

Halep s-a referit şi la relaţia cu antrenorul Darren Cahill, care face parte din staff-ul său: ''Îmi spune cum ar trebui să joc — tactică şi tehnică. Îmi dă multă încredere''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport