Simona Halep, vicecampioană la Madrid! Ratează şansa de a redeveni numărul unu mondial (video)

Simona a fost învinsă de Kiki Bertens în finala turneului de la Madrid după un meci destul de înverşunat, o zi mai puţin bună pentru sportiva noastră, de care olandeza a ştiut să beneficieze inteligent.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) a pierdut duelul cu olandeza Kiki Bertens (27 ani, 7 WTA), adversara sa din ultimul act al turneului WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open” (Spania).

Un meci destul de încordat, presărat cu multe erori la ambele jucătoare, dar care, spre final, au înclinat mai mult balanţa către sportiva noastră, care a cedat până la urmă după o oră şi 27 de minute de joc efectiv, în două seturi identice, cu scorul de 6-4, 6-4.

Simonei i-a lipsit luciditatea şi prospeţimea cu care ne-a obişnuit în meciurile anterioare, iar Bertens care a excelat cu un serviciu puternic şi un joc inteligent, alături de puţină şansă, şi-a adjudecat astfel cel mai important titlu al carierei. Olandeza a fost mai bună, mai solidă şi mai constantă în această seară, a citit foarte bine intenţiile oponentei sale, facilitându-şi astfel punctele.

În urma acestui rezultat, constănţeanca a ratat şansa de a urca din nou pe primul loc în clasamentul WTA, începând de luni ea urmând să ocupe poziţia a doua.

Fosta lideră mondială rămâne astfel cu două titluri cucerite la Madrid în patru finale jucate (victorii în 2016, 2017, respectiv eşec în 2014). Pentru ea aceasta a fost cea de-a doua finală pierdută în acest an, după cea de la Doha din 16 februarie, când s-a înclinat în faţa belgiencei Elise Mertens cu 3-6, 6-4, 6-3.

Bertens va fi recompensată pentru performanţa sa cu un cec în valoare de 1.202.520 euro şi 1.000 de puncte WTA, iar Halep va primi 608.700 euro şi 650 de puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport