Simona Halep, victorie dificilă la Australian Open

Numărul unu mondial şi-a adjudecat cu greu calificarea în turul doi al primului turneu de Mare Şlem al anului, adversara sa - Kaia Kanepi, cedând după mai bine de două ore de joc, în trei seturi, scor final 6-7 (2), 6-4, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep, favorita numărul unu a circuitului de la Melbourne - 'Australian Open 2019', s-a calificat în runda a doua în urma succesului înregistrat în faţa estoniencei Kaia Kanepi (33 ani, 71 WTA), adversar destul de incomod pentru româncă, care a reuşit să o elimine anul trecut la US Open.

Simona, revenită în circuit după o pauză de inactivitate sportivă de câteva luni din cauza problemelor de sănătate, a arătat mult mai bine în teren - dacă e să facem o comparaţie cu meciul ei de debut din noul sezon competiţional de la WTA Premier “Sidney Internaţional”, unde a cedat în turul doi în faţa australiencei Ashleigh Barty (22 ani, 15 WTA).

Sportiva noastră a intrat mai greu în ritm, pentru ca apoi, încet dar sigur, să ridice treptat tot mai mult nivelul de joc,lupta finală dându-se în decisiv.

Finalista ediţiei de anul trecut a acces în faza superioară a competiţiei după două ore şi 11 minute de joc efectiv, scor final 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Ambele jucătoare au numărat în acest meci 4 aşi, dar Kanepi a făcut şi 5 duble greşeli.

Constănţeanca şi-a asigurat un cec în valoare de 105.000 dolari australieni, respectiv 70 de puncte WTA.

În turul secund va avea din nou un duel interesant - americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA) - proaspăta campioană de la Hobart, care a dispus la rândul ei în runda inaugurală de rusoaica Veronika Kudermetova cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5.

Cele două iubitoare ale sportului alb vor sta pentru prima oară faţă în faţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport