Simona Halep, victorie extraordinară şi calificare în sferturi la Miami

Jucătoarea noastră a avut o evoluţie excepţională şi o stăpânire de sine remarcabilă, reuşind să întoarcă meciul şi să câştige partida cu Stosur după ce a fost condusă cu 4-6, 2-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (BNP Paribas Open/facebook)

Simona Halep (5) a învins-o pe australianca Samantha Stosur (19 WTA) cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2 în optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”. Partida a durat două ore şi 10 minute.

Constănţeanca a fost condusă sever de Stosur cu 2-5 în setul 2, după ce câştigase deja primul set, dar Simona nu a capitulat, s-a decis să lupte până la ultima minge, dând dovadă de o forţă interioară ieşită din comun.

Simona revine în joc până la scorul de 4-5, când salvează o minge de meci în prelungirile ghemului. Apoi Halep s-a dezlănţuit şi a câştigat setul cu 7-5, iar în decisiv nu a lăsat-o pe australiancă să câştige decât două ghemuri, terminând partida în favoarea ei.

Bineînţeles, Simona a beneficiat de intervenţiile preţioase ale antrenorului Darren Cahill.

Adversara româncei va fi britanica Johanna Konta (11 WTA, clasament maxim: 9 WTA / octombrie 2016, 25 de ani).

Palmaresul întâlnirilor directe este de 0-1.

Simona Halep acumulează 215 puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală.

După partida câştigată în optimile de finală ale turneul WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, Simona Halep a mărturisit la conferinţa de presă:

"A fost un meci dur aşa cum m-am aşteptat. Dar revenirea a fost foarte bună şi de aceea sunt foarte fericită. Ultima revenire de acest fel a fost în 2014 la Doha, în primul meci, când am revenit de la minge de meci împotriva lui Kanepi. Sunt mulţumită de acest deznodământ, care arată că încă mai pot juca ceva tenis.

Când eram jos nu mă gândeam la nimic, la nimic legat de scor. Voiam doar să lupt. Nu am renunţat şi am crezut în şansa mea. Am fost poate şi puţin norocoasă căci am revenit de la minge de meci, dar totuşi am luptat pentru asta."

În ceea ce priveşte partida cu Johanna Konta, constănţeanca a declarat: "O să fie greu. Este într-o formă bună acum, este aproape de top 10. Şi joacă extraordinar. Va fi un meci dur, dar fiecare meci este aşa. Am şansa mea ca să încerc tot ce pot şi să câştig şi desigur că voi folosi ziua de mâine pentru recuperare. Apoi voi intra pe teren."