Simona Halep, victorie superbă la Shenzhen. Câştigă trofeul a doua oară în carieră

La ediţia din acest an a turneului din China, românca Simona Halep câştigă pentru a doua oară titlul, după succesul obţinut în 2015, învingând-o pe deţinătoarea trofeului de anul trecut, Katerina Siniakova.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

În finala turneului WTA de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 626.750 dolari, Simona Halep (26 de ani) o învinge pe cehoaica de 21 de ani Katerina Siniakova în trei seturi, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0.

Partida, care a durat o oră şi 13 minute, s-a desfăşurast în condiţii neobişnuite. Din cauza ploii, mai întâi s-a încercat să se amâne ora începerii, dar apoi s-a luat decizia ca partida să aibă loc în sală.

După ce Simona a dominat în primul set, tânăra cehoaică şi-a revenit şi-a adjudecat a doua manşă, dar românca a pus lucrurile la punct şi a fost necruţătoare - dovedind că titlul de numărul 1 mondial nu este deloc întâmplător - şi a câştigat decisivul cu 6-0.

Românca şi-a luat revanşa în faţa cehoaicei, care anul trecut la Shenzhen câştigase în optimi în trei seturi.

Halep primeşte un premiu financiar de 163.260 dolari şi 280 puncte WTA. Constănţeanca se menţine lider mondial încă o săptămână şi la Australian Open - primul turneu de Mare Slam al anului - va fi principala favorită.

Acesta este al 16 titlu câştigat în carieră. Simona Halep a jucat 28 de finale, până acum având 16 câştigate.

În proba de dublu, perechea Irina Begu/Simona Halep au învis în finală cuplul ceh (din care face parte din nou Siniakova) Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova cu scorul de 1-6, 6-1, 10-8.

Româncele primesc un cec de 26.031 dolari şi câte 280 puncte WTA la dublu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport