Simulări de luptă mobilizează 20.000 de soldaţi timp de 2 luni în China



Un exercitiu militar numit Joint Action-2014C a fost lansat in regiunea montana Kunlun, intre 15-20 octombrie 2014, in China.
Un exercitiu militar numit Joint Action-2014C a fost lansat in regiunea montana Kunlun, intre 15-20 octombrie 2014, in China. (Captură Foto)

Pentru a pregăti pentru lupta reală forţele terestre, navale şi aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (AEP), China a lansat o serie de exerciţii militare de la începutul lunii septembrie până la sfârşitul lui octombrie, conform China News Service.

Mai mult de şase exerciţii militare au fost desfăşurate numai în luna septembrie, conform raportului. Cel mai complex exerciţiu de luptă aeriană de la crearea forţei aeriene a AEP a fost lansat în deşertul din nord-vestul Chinei şi a implicat 100 de avioane de luptă de generaţia a patra. Un exerciţiu de artilerie, numit Fire 2014, a avut loc ulterior în nordul Chinei. Apoi, 4.000 de soldaţi şi 1.000 de vehicule militare au fost mobilizate pentru un exerciţiu de logistică şi trageri de luptă cu muniţie reală în Zhurihe, Mongolia Interioară.

După un exerciţiu de trageri de luptă în mult disputata Mare a Chinei de Est, Marina AEP a lansat un alt exerciţiu militar în Marea Chinei de Sud cu coordonarea forţelor aeriene şi a Diviziei a Doua de Artilerie, forţa de rachete strategice a ţării.

Luna octombrie nu a cunoscut pauză în aceste manevre. Astfel, în 27 octombrie, un exerciţiu militar în comun a testat capacitatea avioanelor de luptă şi a navelor de război ce aparţin Flotelor Marine din Nord, Est şi Sud.

Grupul Militar 39 din cadrul Regiunii Militare Shenyang a primit ordinul de a lansa pe 28 octombrie un exerciţiu numit Joint Action-2014. În timpul acestui exerciţiu, infanteria, trupele blindate, artileria, unităţile electronice de luptă şi artileria pentru apărare aeriană au luptat împreună într-un război simulat pe câmpul de luptă împotriva forţelor aeriene, ale Poliţiei Militare, ale miliţiei locale şi ale poliţiei.

Aproximativ 20.000 de ofiţeri şi soldaţi au fost mobilizaţi pe perioada celor două luni de manevre militare continue.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe