Sindicaliştii din administraţia publică locală protestează în faţa Guvernului [video]

Sindicaliştii din administraţia publică locală protestează în faţa Guvernului
Sindicaliştii din administraţia publică locală protestează în faţa Guvernului (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Peste 1.000 de sindicalişti din Bucureşti şi din ţară, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), au protestat miercuri, în faţa Guvernului, principala lor revendicare fiind creşterea salariilor pentru angajaţii din administraţia publică locală.

"Dacă revendicările salariaţilor nu se vor rezolva ne putem aştepta la o grevă generală în octombrie sau chiar septembrie, grevă la care se vor ralia majoritatea blocurilor sindicale", a declarat, pentru Epoch Times, liderul sindical Romel Neagu.

Potrivit Agerpres, protestatarii solicită reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

De asemenea, sindicaliştii vor creşteri salariale pentru salariaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Protestatarii susţin că motivul pentru care au decis să iasă în stradă este că mulţi dintre ei au rămas cu salariul minim, iar noua lege a salarizării nu îi avantajează.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne