Sindicaliştii din administraţie ameninţă cu boicotarea alegerilor locale

Angajaţii din domeniul administraţiei publice ar putea boicota alegerile locale, nemulţumiţi că ordonanţa privind salariile bugetarilor nu le va aduce majorarea lefurilor.
Pichetare în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti , Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.
Pichetare în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti , Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. (Epoch Times România)

Nemulţumiţi de proiectul de ordonanţă vizând salarizarea bugetarilor, sindicaliştii din administraţia publică ameninţă cu boicotarea alegerilor locale în toată ţara şi cu proteste, relatează Mediafax.

"La nivelul administraţiei publice locale sunt probabil cele mai de jos salarii, oameni cu studii superioare şi cu vechime în muncă câştigă 1.600, 1.700 de lei net şi întrebarea noastră este dacă se mai doreşte ca oamenii să lucreze în sistem sau să plece şi să nu mai avem cu cine lucra", a declarat Pompiliu Wan Buzduga, vicepreşedintele sindicatului FORUM din Administraţia Publică, pentru Mediafax.

"În afară de boicotarea alegerilor locale probabil vom face şi o acţiune de protest. Vom avea o discuţie serioasă cu toţi liderii de sindicate, vom aveam o şedinţă şi vom decide care sunt acţiunile de protest, pentru că aşa nu se mai poate" a mai declarat Buzduga, adăugând că nu i se pare "normal" ca "miniştrii şi demnitarii să îşi mărească salariile cu până la 70 la sută".

Pe lângă sindicaliştii din Administraţia Publică s-au declarat nemulţumiţi şi cei din Educaţie, domeniu unde Guvernul nu a acordat creşterile salariale la care se aşteptau oamenii, ci doar bonusuri de performanţă. În consecinţă, cadrele didactice anunţă şi ele posibile proteste.

Reamintim că proiectul de ordonanţă elaborat de Guvern are în vedere, în primul rând, Sănătatea, domeniu din care premierul şi ministrul de resort şi-au propus să elimine dezechilibrele. Premierul a opinat că nu se poate merge până acum cu creşteri de 10-20% pentru toată lumea, căci aceasta va duce la păstrarea inechităţilor care se perpetuează de ani de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne