Sindicaliştii din Educaţie, nemulţumiţi de negocierile cu Guvernul. Mare protest la orizont

Salariaţii din învăţământ nu renunţă la uriaşul protest anunţat de Ziua Copilului, protest la care sunt aşteptate circa 15.000 de cadre didactice. În paralel, negocierile privind salarizarea continuă.
Protest al profesorilor la Guvern.
Protest al profesorilor la Guvern. (Epoch Times România)

Sindicaliştii din învăţământ se declară nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor avute sâmbătă cu ministrul Muncii şi anunţă că-şi menţin intenţia de a ieşi în stradă pe 1 iunie, pentru a protesta.

Potrivit Agerpres, la discuţiile de sâmbătă, care au durat patru ore, Ministerul a avansat o nouă propunere, respectiv o creştere, în medie, cu 5%, de la 1 ianuarie 2017 iar luni dimineaţă va mai avea loc încă o rundă de negocieri. Sindicaliştii vor însă ca salariile să crească în medie cu 10% aşa că transmit că nu vor renunţa la protestul anunţat pentru data de 1 iunie.

"S-a propus o creştere medie de 5% în învăţământ aplicată de la 1 ianuarie 2017, dar nu am ajuns la pace pentru că dorinţa noastră este de a avea o creştere medie de 10% de la 1 ianuarie 2017. Există deschidere şi voinţă, dar cu putinţă financiară mică, pentru că anvelopa financiară oferită de Ministerul Finanţelor este redusă. Domnul ministru al Muncii spune că s-a suplimentat cu vreo 200 de milioane de lei pentru a se putea face loc şi Educaţiei cu aceste creşteri de la 1 ianuarie 2017, dar noi avem o altă ţintă, pentru că ştim necesităţile şi frământările sistemului şi ce înseamnă să dai 5% la salarii foarte, foarte mici", a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Anton Hadăr, liderul Federaţiei Sindicale din Învăţământul Superior Alma Mater.

La rândul său, preşedintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat că este nemulţumit de propunerea avansată, dar a apreciat faptul că "Guvernul îşi dă tot interesul pentru identificarea unor soluţii care să conducă la detensionarea situaţiei din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar''.

Reamintim că în jur de 15.000 de cadre didactice vor ieşi în stradă pe 1 iunie, în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne