Sîrbu: R. Moldova este recunoscătoare UE pentru sprijinul oferit

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

Vicepreşedintele Parlamentului Sergiu Sîrbu a discutat astăzi cu reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova despre implementarea legilor votate de Parlament în sesiunea de primăvară şi Agenda de Asociere dintre R. Moldova şi UE, informează Moldpres citând de Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

Sergiu Sîrbu a declarat că Republica Moldova este recunoscătoare UE pentru sprijinul oferit în procesul de modernizare, şi speră că vor fi continuate eforturile pentru apropierea Republicii Moldova de UE. Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului, sesiunea parlamentară de primăvară a fost una productivă, în care deputaţii au reuşit să adopte mai multe acte legislative importante, care au fost consultate cu experţii europeni şi care, fiind implementate, vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

La solicitarea reprezentanţilor UE, vicepreşedintele Parlamentului s-a referit şi la pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului. Sîrbu a precizat că adoptarea legilor respective în Parlament nu s-a reuşit din motive de procedură legislativă, dar deputaţii au participat la elaborarea acestora, consultând partenerii europeni de dezvoltare.

”Aceste legi sunt foarte importante. Dincolo de toate speculaţiile existente, nici Guvernul şi nici Parlamentul n-a avut intenţia de a adopta legi care să fie în defavoarea cetăţenilor”, a spus vicepreşedintele Parlamentului.

Totodată, Sergiu Sîrbu a precizat că în sesiunea de toamnă deputaţii urmează să discute şi să voteze în lectura a doua o serie de proiecte importante în vederea implementării în continuare a reformelor asumate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe