Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit
Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit (Facebook)

Cui nu-i place muzica? Că o ascultăm acasă, sau în momentele în care călătorim cu maşina, ea ne aduce momente plăcute de relaxare şi bucurie. Ca să nu mai zicem că o muzică bună este cheia unei petreceri de succes.

Mulţi preferă în continuare să asculte muzică stocată pe calculator, iar cei mai mulţi o obţin prin mijloace ilegale. Puţini ştiu că există numeroase site-uri de unde se poate descărca muzică gratuit în deplină legalitate.

De la bun început precizăm că aveţi şanse aproape nule să puteţi descărca legal şi gratuit ultimul album al lui Metallica, pentru că artiştii consacraţi vor bani pentru munca lor, lucru cât se poate de firesc. În schimb, artiştii independenţi şi cei aflaţi la început de carieră sunt dispuşi să-şi ofere operele gratuit pentru a se face cunoscuţi publicului.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. Free Music Archive

Găsiţi o librărie foarte mare de muzică de diverse tipuri pe Free Music Archive. Sunt aproape 70.000 de melodii, în format mp3, şi cele mai multe pot fi folosite şi în videoclipuri pe youtube. Există 15 genuri muzicale din care puteţi alege, de la Pop, Instrumental, Experimental, Folk, Country la Jazz. Nu există un player dedicate iar melodiile se încarcă uneori greu, aşa că trebuie să aveţi răbdare, dar puteţi descărca în timp ce ascultaţi. Puteţi downloada de aici fără nicio problemă.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. Epitonic

Lansat iniţial în 1999 şi relansat în 2011 după şapte ani de inactivitate, Epitonic este unul dintre cele mai bune site-uri de muzică online gratuită.

Site-ul colaborează cu câteva mii de artişti independenţi şi vă oferă posibilitatea de a descărca muzică în format mp3 printr-un singur click după ce căutaţi în baza de date după gen sau numele artistului. Este recomandat să căutaţi după gen, pentru că cei mai mulţi artişti sunt cvasi-necunoscuţi.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. Jamendo

A fost fondat în 2005 şi are sediul în Luxemburg. Muzica este sub licenţă Creative Commons şi cuprinde 410.000 de melodii din 150 de ţări. Artiştii care pun muzică aici primesc beneficii de pe urma publicităţii încasate de site.

Există o secţiune de Discover unde puteţi filtra conţinutul după popularitate, download-uri, play-uri şi noutăţi. Vă puteţi autentifica prin Facebook, dar dezavantajul site-ului este că nu are muzica împărţită pe categorii.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. StereoKiller

Dacă vă place muzica underground, acesta este site-ul perfect pentru a face download de muzică nouă: hardcore, metal, hip-hop, alternative, punk şi rock sunt doar genurile principale de muzică pe care le găsiţi aici.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. IndieRockCafe

Şi IndieRockCafe este un site care vă pune la dispoziţie o colecţie mare de muzică rock de la diverşi artişti independenţi.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. UnsignedBandWeb

Aşa cum sugerează şi numele, site-ul oferă o bază de date cu muzica unor artişti necunoscuţi, grupată de asemenea pe genuri. Avantajul este că vă puteţi forma o opinie privind calitatea muzicii urmărind topul celor mai descărcate melodii pentru fiecare gen în parte şi vă puteţi arunca ochii inclusiv pe versuri.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. Soundcloud

Soundcloud rămâne un renume în acest domeniu, deşi nu toate melodiile pot fi descărcate. Dacă doriţi să susţineţi arta independentă, puteţi cumpăra piese muzicale, dar decide cel care încarcă melodia cum se va desfăşura "înţelegerea". De asemenea, sunt multe podcast-uri pe care să le ascultaţi şi site-ul are aplicaţie de smartphone.

Site-uri de pe care puteţi descărca muzică gratuit. Freeplay Music

Freeplay Music are peste 15.000 de piese disponibile pe care le puteţi căuta după categorii şi compozitori. Avantajul este că are împărţite genurile muzicale foarte bine, dar cantitatea de muzică nu este foarte mare.