Site-uri oficiale americane piratate cu mesaje pro-ISIS

(Getty Images)

Câteva website-uri guvernamentale din SUA, multe dintre ele în statul Ohio, au fost închise după ce au fost atacate şi pe paginile lor a apărut un mesaj de susţinere a grupului jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIS sau Daesh.

Un grup autodenumit Team System DZ a postat duminică un mesaj pe website-ul guvernatorului republican al statului Ohio, John Kasich, susţinând că preşedintele american Donald Trump va fi tras la răspundere pentru “fiecare picătură de sânge care curge în ţările musulmane”.

“Iubesc Statul Islamic”, mai scrie în mesajul respectiv.

Mesajul a fost scris în principal cu alb şi negru – culorile folosite pe steagul Statului Islamic – şi a afişat un simbol alb care semăna cu un caracter arab.

Unele rapoarte au indicat că acelaşi mesaj a fost postat pe alte website-uri oficiale în Ohio, pe website-ul primăriei oraşului Brookhaven din statul New York şi în districtul Howard din statul Maryland.

Unele website-uri au fost scoase din funcţiune începând cu luni dimineaţa.

Grupul Team System DZ şi-a asumat răspunderea pentru alte atacuri cibernetice desfăşurate în trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe