Socialiştii cer declararea lui Traian Băsescu persona-non grata pe teritoriul R.Moldova

Unirea R. Moldova cu România dar şi integrarea europeană a ţării prin uşa din spate ar fi planul de bază al autorităţilor de la Chişinău, afirmă Partidul Socialiştilor.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), potrivit unei declaraţii solicită autorităţilor de la Chişinău declararea ex-preşedintelui României, Traian Băsescu, care în opinia lor ar interveni în treburile interne ale unei ţări suverane, persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova.

PSRM se declară a fi împotriva eliminării sintagmei "limba moldovenească" din Constituţia Republicii Moldova deoarece consideră că această iniţiativă, susţinută şi de PLDM şi PL, „este o renaştere a 'Alianţei pentru Integrare Europeană', într-un nou format. Anume pentru reconstituirea acestei coaliţii anti-populare şi anti-statale a îndemnat ex-preşedintele României, Traian Băsescu, care nu-şi ascunde convingerile unioniste.”

În opinia socialiştilor, scopul final al acestei iniţiative ar fi lichidarea Moldovei în anul 2018. ”Deşi a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar şi în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede “eurointegrarea prin uşa din spate”, a devenit planul de bază al grupului de la guvernare.”

În concluzie, socialiştii notează că se vor opune iniţiativei de eliminare a denumirii “limba moldovenească” din Constituţie, folosind în acest scop toate mijloacele legale – de la tribuna parlamentară până la protestele la nivel naţional.