Socialiştii, comuniştii şi liberal-democraţii depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

Membrii fracţiunii parlamentare a PLDM şi trei deputaţi comunişti au semnat moţiunea de cenzură împotriva activităţii Guvernului Filip iniţiată de socialişti.
Şedinţa Parlamentului
Şedinţa Parlamentului (politics.md)

Opoziţia care a înaintat Parlamentului moţiunea privind acordarea votului de neîncredere, susţine că Guvernul Filip a demonstrat incapacitatea totală politică şi profesională de a rezolva problemele acumulate şi de a stopa aprofundarea crizei social-economice în ţară şi sărăcirea majorităţii absolute a populaţiei.

În moţiunea de cenzură se menţionează: “Criza politică, economică şi socială acută din ultimii ani este rezultatul incompetenţei guvernării pe de o parte şi influenţei oligarhice, pe de altă parte, asupra tuturor proceselor la nivelul politicilor şi instituţiilor de stat, sectorului privat, sectorului justiţiei, organelor de drept, mass-media, sectorului non-guvernamental.”

Semnatarii moţiunii atenţionează că în prezent se încearcă instituirea unei cenzuri în mass media care a mai rămas nemonopolizată pentru ca aceasta să nu mai relateze adevărul şi să nu mai deranjeze pe cei care au capturat instituţiile de stat din Republica Moldova.

Potrivit informaţiei de pe site-ul Partidului Liberal Democrat, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu a declarat că actuala guvernare, de când a fost investită se străduie să-i hrănească doar cu promisiuni şi vorbe false. Deoarece nimeni nu a ţinut cont de solicitarea privind audierea premierului Pavel Filip, au fost puşi în situaţia să semneze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului actual.

“Sperăm că săptămâna viitoare, aşa cum prevede Regulamentul, Guvernul va veni şi vom avea discuţii cu referire la realizarea Planului de Guvernare. Vom vedea atunci dacă sunt vorbe sau fapte, fiindcă pe hârtie arată foarte frumos dar în realitate este ceea ce este”, a adăugat Tudor Deliu.

“Cu atât mai mult cunoaştem că acest guvern a fost investit într-o manieră care nu poate să nu producă suspiciuni, în câteva minute, fără a audia şi a vedea în faţă pe toţi miniştrii, investit la miezul nopţii şi de aceea cred că era şi foarte raţional să vină cu un raport în această sesiune”, a precizat liberal-democratul, potrivit sursei citate.

Cu o reacţie în acest sens a venit prim-ministrul Pavel Filip pe pagina sa de Facebook, menţionând că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului este un act democratic, chiar şi atunci când vine din partea unei noi coaliţii de interese între PSRM şi PLDM. “Şi-au dorit un Guvern care să nu reuşească, îşi doresc ca Moldova să eşueze, sunt speriaţi că lucrurile încep să se mişte în direcţia bună”, scrie premierul.

Moţiunea de cenzură conţine semnăturile a 34 de deputaţi. Pentru demisia Guvernului au semnat 24 de deputaţi PSRM, şapte ai aleşilor PLDM şi 3 semnături din cadrul fracţiunii PCRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe