Societatea civilă învinge. Victor Ponta demisionează

Liviu Dragnea anunţă demisia lui Ponta.
Protest anti-Sistem în Capitală, 03 noiembrie 2015
Protest anti-Sistem în Capitală, 03 noiembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Victor Ponta şi-a depus miercuri mandatul, a anunţat la Parlament Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Dragnea a adăugat că speră ca şi Piedone să demisioneze.

"Am avut astăzi de dimineaţă o discuţie cu Victor Ponta, am discutat despre situaţia actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute şi ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună nişte principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă şi o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni şi a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii îşi strigă nemulţumirea în stradă. Am înţeles că unii parteneri de-ai noştri nu doresc să îşi asume nicio responsabilitate şi nu înţeleg că nu se mai poate face politică rupţi de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-şi asumă, prim-ministrul a hotărât să îşi depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua aşa. O să avem o întâlnire în coaliţie la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat", a declarat Dragnea, citat de Mediafax, la Palatul Parlamentului.

La rândul său, premierul a ieşit şi el cu o serie de declaraţii de presă la Palatul Victoria.

"Răspunderea juridică va fi stabilită de justiţie. Sper să nu fie răzbunare, ci responsabilitate juridică. Să nu ne păcălim! Vinovaţii sunt lăcomia şi responsabilitatea. Dacă vom crede că vinovaţii sunt alţii, cred că vom plăti. Constat supărarea legitimă şi dorinţa legitimă a oamenilor de a avea responsabilităţi mai mari decât patronii firmei. Ar fi o iresponsabilitate din partea mea să ignor cererea lor. Nu vreau să las responsabilitatea mea în seama altora. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl cere.

Îmi depun mandatul de prim-ministru împreună cu tot guvernul României. În anii în care am făcut politică am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii. Vreau să spun că suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau de putere cu efecte imposibil de anticipat”, a susţinut Victor Ponta, citat de B1 TV.

Reamintim că marţi zeci de mii de persoane au ieşit pe străzi în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, scoşi din case de tragedia de la Colectiv. Anunţate iniţial ca proteste vizând demisia lui Piedone, primarul sectorului în care este amplasat clubul unde a avut incendiul, şi a subordonaţilor săi, protestele au fost, în fapt, anti-Sistem, cei ieşiţi în stradă fiind animaţi de dorinţa de a pune capăt corupţiei endemice care a cuprins ţara.

Mitingul "reprezintă un strigăt împotriva unei corupţii generalizate", acesta fiind "mesajul pe care vrem să-l transmitem", a declarat unul din protestatarii din Bucureşti în timp ce pe bannerele cetăţenilor Capitalei se puteau citi mesaje precum: "Corupţia ucide", "Corupţia, lăcomia şi indiferenţa ucid toată România, iar resemnarea şi laşitatea ne fac părtaşi la aceste crime". Se scanda frecvent "Demisia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne